Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bílí Tygři chtějí slavit titul, Sparta touží vrátit sérii do Liberce

Praha – Liberečtí Bílí Tygři se mohou dnes stát poprvé v klubové historii extraligovými mistry. Stačí jim k tomu jediné – porazit pražskou Spartu na jejím ledě. Domácí však nebudou chtít za stavu 2:3 pro liberecké dát svou kůži zadarmo a slibují, že udělají vše pro to, aby vrátili sérii do Liberce k rozhodujícímu sedmému utkání. Přímý přenos 6. finále mezi Spartou a Bílými Tygry Liberec sledujte dnes od 17:05 na ČT sport a našem webu.

Pražané prohráli tři z posledních čtyř utkání, ale stále věří ve zvrat. "Všichni věříme, že pokud budeme hrát jako v pátek, tak se ještě vrátíme do Liberce na sedmé utkání. Po utkání jsem neviděl nikoho, kdo by byl nějaký přešlý. Jsme odhodlaní. Věříme, že doma uspějeme. Hrajeme o titul po devíti letech a chceme to urvat. Už se koukáme jen dopředu," ujistil útočník Miroslav Forman.

Podle kouče Sparty Josefa Jandače bude velkým dílem rozhodovat psychika. "Liberec byl v pátek hodně nervózní a my jsme toho bohužel nevyužili více. Teď mají oni mečbol a my už nemáme - nechci říct, co ztratit a ani kam uhnout, jak se říká, ale každý zápas je pro nás jediná šance, jak si na pohár sáhnout," řekl Jandač.

K úspěchu a vyrovnání série na 3:3 podle něj povede jen disciplinovaná hra s minimem chyb. "V pátek jsme udělali zbytečné debilní fauly, kdy jsme mohli hrát přesilovky. Toho se musíme vyvarovat. Myslím, že máme dost zkušených hráčů na to, abychom zápas zvládli," věří Jandač.

"Musíme doma vyhrát. A uděláme pro to vše, do posledního muže, který nám zbývá. Budeme se snažit sérii vrátit do Liberce a pak překvapit. Teď nás ale čeká první krok v neděli, který musíme zvládnout. Nic jiného nám nezbývá. Nemůžete koukat doprava nebo doleva," řekl útočník Lukáš Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. finále Liberec - Sparta

Severočeši se drží při zemi a s vyjádřeními, jak jsou blízko úspěšnému završení sezony, zůstávají opatrní. "Dokud není znám výsledek posledního zápasu, ani jeden tým se nevzdá. V pátek šlo o velmi důležitý duel, ještě pořád ale není tím vítězným," podotkl trenér Filip Pešán.

"Máme k využití dva mečboly a je třeba věřit, že to nějak zvládneme. Nic ale není hotového a musíme jít s pokorou dál. Kdo nebude na zemi, tak to nezvládne, není jiné cesty," prohlásil brankář Ján Lašák.

A také kvitoval, že se jeho mužstvo soustředí už výhradně na hokej a hráči koncentrovaně plní své úkoly, aniž by oslabovali tým. "Poučili jsme se, že když se budeme stresovat a hádat se s nimi, tak se nám hraje těžko. Musíme se soustředit jen na sebe a svou hru, na svůj systém a nasazení. To je klíč. Když půjde každý hráč příkladem, tak to půjde," dodal Lašák.

"Je to jeden vítězný zápas, ale jak se říká - poslední krok je nejtěžší. Musíme zregenerovat, v sobotu večer pojedeme do Prahy, něco si k tomu řekneme a půjdeme bojovat. Zkusíme to tam urvat," uvedl Michal Řepík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články