Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Bez Kvapila urval Liberec na Hané bod. Jako když Washingtonu schází Ovečkin, přirovnal Pešán

Absence mašiny na body, premiéra navrátilce. Tak se dal charakterizovat kádr libereckých Bílých Tygrů, který vyjel na led Olomouce a prohrál v 21. kole extraligy 2:3 po nájezdech. Lídr kanadského bodování Marek Kvapil zřetelně chyběl, na druhou stranu se v dresu Liberce už objevil reprezentační forvard Michal Birner a hned při prvním utkání se slušně zapotil.  

Marek Kvapil
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Může to být typickým herním stylem hanáckého protivníka, nebo tím, že zkrátka "hračička" Kvapil chyběl. Ovšem Liberec se v Olomouci nadřel, ostatně jako většina mužstev. Domácí hokejisty hlavně ve druhé třetině přehrával, přesto odjíždí pouze s bodem. 

"To je jak, když se zeptáte, jestli Washingtonu Capitals chybí Ovečkin. Tak to prostě je. Citelné oslabení. Marek chyběl, ale tým se s tím popral. Tím, že nehrál, možná jsme byli bojovnější, na druhou stranu Marek by třeba jeden dva body udělal a možná bychom vyhráli. Určitě se na to však nevymlouvám a jsem hrozně rád za bod," prohlásil kouč Liberce Filip Pešán na adresu svěřence, který v osmnácti duelech až do zápasu v Olomouci vždy alespoň jednou bodoval.

Fanoušci Severočechů však mohou být klidní. "Je to krátkodobá věc. Marek vévodí bodování a chce hrát, ale nebyl schopný odjet. Myslím si, že nastoupí v neděli. Uvidíme," řekl Pešán.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Liberec

Liberec sice otočil vývoj utkání po úvodní trefě Skladaného brankami Jelínka a Zachara, ve třetí třetině však Moru nakopl zkušený Zbyněk Irgl, který přesně zacílil v přesilovce. Jediný, kdo v následných nájezdech uspěl, byl navrátilec ze švýcarského Fribourgu Birner.

"Nezvítězili jsme, takže pozitivně návrat nehodnotím. Máme aspoň jeden bod, navíc z Olomouce, kde to mají všichni těžké. Remíza byla tak nějak spravedlivá, nájezdy už jsou loterie," pokrčil rameny dvaatřicetiletý útočník. 

Do mixzóny přišel znavený a po plexiskle mu stékaly kapky potu. Vždyť byl čtvrtý nejvytíženější hráč hostů, na ledě pobyl 21 minut a 10 sekund. Nastoupil v prvním útoku po boku Libora Hudáčka s Tylerem Redenbachem. 

"Těmto hráčům není tak těžké najít místo v sestavě jako někomu, kdo takovou úroveň nemá. Michal odehrál to, co jsem čekal, měl hodně minut. Vrací se zpátky do zápasového rytmu po zranění a to jsou prostě takové malé věci, které nám ten jeden bod navíc neuhráli, možná dva," sdělil liberecký trenér.

"Moc dobře jsem se necítil. Šest týdnů jsem nehrál, takže jsem se malinko hledal. Ani kondičně to nebylo ideální, ale snažil jsem se, co to šlo. Jsem rád, že mám první zápas za sebou, teď už to bude jen lepší," oddechl si účastník Světového poháru v roce 2016.

Po dřině včetně prodloužení si střihl hned první nájezd Bílých Tygrů. Se štěstím bekhendovým blafákem procedil puk za Branislava Konráda. To bylo však ze strany Liberce vše. "Trenér řekl, kterých pět lidí pojede, a já odpověděl, že chci jet první. Většinou jezdím první. Není to o tom, jestli jsem si věřil, nebo ne. Prostě jsem byl určený, tak jsem šel," uvedl Birner.

Utkání Birnerovi dokonce připomnělo Švýcarsko. "Tam je ten hokej takový podobný. V obraně hodně urputný. Všichni hráči jsou rychlí a Olomouc má také velice rychlé hráče. Bylo to docela podobné," hodnotil.

A bude hůř. Liberec má s těmito jmény jasné ambice na titul, soupeři mu nedají nic zadarmo. "Byli bychom alibisté, kdybychom si je nekladli. Všichni víme, jak to je. O to víc musíme mít lepší pracovní morálku. Ještě ji zvednout a být nachystaní na každého soupeře. Soupeři se totiž na nás teď budou chystat mnohem líp. Je to taková výzva," dodal Birner.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články