Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Beránek: Za hattrick jsem samozřejmě rád, ale závěr byl z naší strany rozpačitý

Útočník Ondřej Beránek se druhým hattrickem v kariéře podílel na výhře Karlových Varů nad Brnem. Západočeši vedli 3:0, 4:1, ale nakonec se museli o vítězství strachovat až do konce. Kometa duel zdramatizovala a prohrála 4:5. Beránek přiznal, že se mu hodně ulevilo, že Energie získala tři body.

Ondřej Beránek se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Máme samozřejmě radost z vítězství, ale to, co se nám stalo ve třetí třetině, se nám stávat nemůže. Pro diváka musel být závěr infarktový, ale pro nás taky. Musíme se z toho ponaučit," řekl Beránek.

Zápas přitom pro domácí začal skvěle. "Na soupeře jsme vletěli, což je vždy dobré, když hrajeme doma a pomáhají nám fanoušci. A když dáme první gól, vždy se hraje lépe," uvedl sedmadvacetiletý útočník, jenž otevřel skóre v 5. minutě.

O šest minut později vedly Karlovy Vary již 3:0, když se podruhé prosadil Beránek a navázal na přesilovkovou trefu Petra Koblasy. Potřetí se trefil v závěru druhé třetiny, kdy v další početní výhodě zvýšil na 4:1.

"Samozřejmě jsem hrozně rád za dnešní vstřelené tři branky, ale když soupeř dotahoval, tak jsem z toho byl rozpačitý. Kdybychom nebodovali, tak bych z toho hattricku neměl takovou radost," uvedl reprezentační útočník.

Kometa ve třetí třetině snížila na 3:4 a mohla i vyrovnat. "Před třetí třetinou jsme si říkali, že musíme hrát stejně jako předtím. Bohužel hlava trošku vypadla, a to byl ten hlavní důvod, že soupeř v závěru začal dotahovat," řekl Beránek.

Odchovanec Havlíčkova Brodu má už 16 branek a vyrovnal své kariérní maximum ze sezony 2019/20. "Myslím si, že je to pro každého hráče dobré. Je to fajn a roste s tím sebevědomí na ledě, můžu si trošku více dovolit. Je to krásné, ale musíme hlavně skákat v tabulce," prohlásil.

Radost může mít i z týmového postavení, neboť Karlovy Vary se posunuly na 10. místo v tabulce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články