Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Během sezony jsme proti nim sehráli velmi dobré zápasy, varuje Spartu před finále Varaďa

Václav Varaďa má v roli hlavního kouče třineckých hokejistů úctyhodnou bilanci v play-off - vyhrál 10 z 11 sérií. Ve všech čtyřech sezonách postoupil s mužstvem do finále, přičemž v předchozích dvou dovedl své svěřence až na vrchol. Ocelářům, kteří v letošní vyřazovací části ještě neprohráli, stojí v cestě za zlatým hattrickem už jen Sparta Praha.

Václav Varaďa
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Oba týmy měly finálové ambice, nakonec to oběma vyšlo. Je to samozřejmě těžký soupeř. Závěr základní části měl velmi dobrý, navázal na to v play-off a postup do finále si zasloužil. Ta sebedůvěra může hrát velkou roli, ale my si na ně věříme," řekl Varaďa, jehož svěřenci vyřadili při postupu do finále Vítkovice i Mladou Boleslav v nejkratším možném čase. Navíc inkasovali v osmi utkáních pouhých sedm branek.

Bilance výsledků v základní části vyznívá jasně pro Třinec. Se Spartou neztratil ve čtyřech utkáních ani bod. Doma vyhrál 4:2 a 4:1, venku 7:4 a 8:5. "Během sezony jsme proti ní sehráli velmi dobré zápasy a budeme na to chtít navázat," podotkl kouč.

Doufá, že se ale nebudou opakovat divoké přestřelky z Prahy. "Ty zápasy jsme vyhráli, to bylo skvělé. Z trenérského hlediska bych ale takové nechtěl absolvovat. A věřím, že i naši hráči to tak mají," řekl Varaďa. Věří, že série bude atraktivní. "V zápasech, co jsme proti nim během sezony hráli, tam bylo všechno a věřím, že to podobné bude i teď. Jestli to je ale nejtěžší možný soupeř? Boleslav byla taky těžká. Kdyby tady byl Hradec, ten by byl taky těžký."

"Kluci mají sil dost. Tým je připravený a nažhavený," řekl Varaďa. "Tým je připravený tak, aby vstoupil v pondělí do utkání. Takové nastřeleniny... My tvrdě trénujeme během této pauzy, v našem tréninku nechybí osobní kontakt. Kluci jsou pobouchaní, ale je to finále a to chce hrát každý," zdůraznil.

Sparta už oznámila, že bude postrádat Davida Tomáška, nejproduktivnějšího hráče play-off. "Dařilo se mu ofenzivně, hodně bodoval. Určitě to bude mít vliv na ten tým. Když si představím, že by se nám zranil nějaký hráč, který neustále boduje, mělo by to vliv na náš tým. Dostane u nich příležitost někdo jiný, jak se s tím popasují, to už je na nich," komentoval Varaďa ztrátu soupeře.

Už koncem prosince prozradil, že u týmu po sezoně skončí. Je rád, že zpráva hráče nerozhodila a hrají jako v minulých letech. "V žádném případě se necítím vyhořele, nejsem vyhořelý a na hře týmu i jeho herním projevu to je vidět. Velmi si toho cením a věděl jsem, že to tak bude. Byl jsem přesvědčený, že se na to tým nevykašle," uvedl kouč. Od sezony 2017/18, kdy Třinec převzal, prohrál v play-off jen jednu sérii, a to ve finále 2018 s Kometou Brno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články