Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Běhal mi mráz po zádech, přiznal budějovický kanonýr Pech a děkoval fanouškům

Mít pech je problém, ale mít Pecha se vyplatí. O tom vědí své v Českých Budějovicích. Hokejový útočník Lukáš Pech se stal 72. členem Klubu hokejových střelců deníku Sport pro autory minimálně 250 branek v české extralize a reprezentaci. Osmatřicetiletá opora jihočeského týmu vstoupila do elitní společnosti díky dvěma gólům ve 40. extraligovém kole na ledě Sparty, za níž odehrála osm sezon. Pecha nadchla reakce domácích příznivců, kteří po konci utkání vyvolávali jeho jméno.

Lukáš Pech
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Běhal mi mráz po zádech, měl jsem husinu. Chtěl bych jim strašně poděkovat. Byli fantastičtí po celou dobu, co jsem tady působil. Bohužel je taková doba, že fanoušci nemůžou pořádně na hokej. Bylo by lepší, kdyby tady bylo sedm osm tisíc lidí. Bylo by to hezčí. Těm, co tady byli, děkuju za podporu. Je nádherné, že se to stalo tady v O2 areně," řekl novinářům Pech po výhře 5:1, k níž přispěl třemi body. Kvůli protikoronavirovým omezením může na sportovní akce maximálně 1000 osob.

Pech dal v extralize 248 branek, další dvě přidal v reprezentaci. "Co to pro mě znamená? Jedu dál. Je to pro mě meta, zapsat se do nějakých tabulek. Je hezké dostat se mezi nejlepší střelce, ale samozřejmě jsem strašně rád, že jsme tady vyhráli. I když výkon ze začátku nebyl takový. Potom jsme odvedli dobrou práci a pak jsme si to pohlídali. Jsem rád za dva góly, že už to tam padlo a nemusel jsem delší dobu čekat," prohlásil jihlavský rodák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - České Budějovice

Proti Spartě skóroval po šesti kolech a poprvé od 12. prosince. "Nijak jsem to neřešil. Věřil jsem, že se tam (do klubu) dostanu. Nechtěl jsem v každém zápase nesmyslně střílet. Ani jsem poslední zápasy nehrál dobře. Dneska mi to tam Mižu (Michal Vondrka) nádherně dal do prázdné branky. V přesilovce jsem potom zavřel oči, protože tam vůbec nestřílíme. Prostě jsem to vyzkoušel a Sašovi (Salákovi) to tam propadlo. Šťastný gól, ale platí. Máme důležité tři body," uvedl Pech.

Své góly neslavil. "Byl jsem tady osm let, něco jsem tady zažil. Byl jsem tady spokojený. Samozřejmě jsem nechtěl vyprovokovávat fanoušky. Nezaslouží si, abych dělal nějaká gesta. Chtěl jsem oslavit góly vnitřně a to jsem udělal," konstatoval Pech, který opustil Pražany po minulé sezoně.

Před utkáním šel pozdravit domácí maséry. "Hned jsem zamířil k nim do šatny. Zavoláme si, napíšeme si. Jsme v kontaktu. Některé kluky, kteří vyšli ven, jsem pozdravil. První kroky (v hale) mířily špatným směrem," smál se Pech.

Při návratu do O2 areny na něj dolehla i nostalgie. "Když jsem sem přišel, zavzpomínal jsem na časy, kdy jsem tady působil, kam jsem se chodil rozcvičovat s kluky. To na mě dýchlo. Nebyl jsem vůbec nervózní a vyjukaný, už mi je přece jen osmatřicet. To spíš první vzájemný zápas doma v (letní) přípravě to bylo trochu horší, ale ne o tolik. Dneska jsem se cítil dobře, v klidu. Nějak jsem to neprožíval. Snažil jsem se soustředit na svůj výkon, protože ty poslední nebyly optimální," podotkl Pech.

Cestu do Klubu hokejových střelců načal v únoru 2004, kdy v dresu Karlových Varů vstřelil své první dvě extraligové branky při prohře 4:6 na Kladně. "Pamatuju si to úplně přesně. Oba dva góly byly po buly. Vyhrál jsem je a šel do brány, kde se mi to odrazilo. První byl bekhendem a druhý snad forhendem. První dva góly si pamatuju moc dobře," řekl Pech.

"Cílem vždycky bylo dát první gól a zapsat se do historie, že jsem tam byl, že o mě psali, že jsem dal gól. Jsem rád, že už jich je 250. Nikdy jsme se nepovažoval úplně za střelce, většinou jsem nahrával, i když mi vždycky říkali, ať střílím. Stejně jako dneska," uvedl extraligový šampion s Karlovými Vary z roku 2009.

Před Vánoci vstoupil do Klubu hokejových střelců i jeho současný spoluhráč Milan Gulaš. "Guli jel v prosinci na repre a tam dal dvě branky a dostal se přede mě. Když jsme potom jeli ve Zlíně při power-play na prázdnou branku, tak jsem na něj řval, ať mi to dá. Ale on ne, zkusil to a dal to. Pogratuloval jsem mu a vzal jsem mu puk. Dneska bych mu chtěl poděkovat, že mi sám jel pro puk. Vrátil mi to. Dělal jsem si z něj srandu, že mě pro něj ve Zlíně poslal, ale teďka jsem ho tam neposílal," prohlásil Pech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články