Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Barulin má první nulu, těsnou výhru Pardubic vystřelil na jihu Čech Mikuš

Pardubice udolaly Motor v 10. kole extraligy 1:0 a přidaly třetí výhru z posledních čtyř duelů. Těsné vítězství nad Českými Budějovicemi zařídil obránce Juraj Mikuš, který se trefil už ve 13. minutě. Čisté konto vychytal brankář Konstantin Barulin a byla to jeho první nula v české soutěži.

Utkání České Budějovice – Pardubice
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Nevytvořili jsme si pořádnou šanci, abychom ohrozili soupeřova brankáře, který měl dneska jednoduchou nulu. Jedinou velkou příležitost měl v první třetině Doležal, to je málo. Z našich přibližně patnácti střel na branku jich bylo sedm nahozených do lapačky, v přesilovkách nám chyběl tlak do brány. Celkově nám chybí jednoduchost a přímočarost. Nezasloužili jsme si vyhrát," připustil domácí kouč Václav Prospal.

"Báli jsme se o výsledek až do konce, ale byli jsme lepším týmem a bodovali jsme po zásluze. Třetí třetinu jsme zahráli zkušeně a Budějovice jsme k ničemu nepustili. Jediný střelec Mikuš si vyzkoušel riskantní kličku na modré, ale je to zkušený obránce a letos má výbornou formu," prohlásil pardubický kouč Richard Král.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Pardubice

V oboustranně svižném úvodu domácí přežili vyloučení čerstvého třicátníka Gilberta, přesto zvolna narůstala převaha Východočechů, kteří otevřeli skóre zásluhou Mikuše. Ten si na útočné modré čáře dovolil riskantní kličku proti napadajícímu Aldersonovi, popojel do středu a zdálky propálil cloněného gólmana Strmeně.

Vyrovnat mohl Doležal, jenž v útočném pásmu odzbrojil nepozorného Pauloviče a jel sám na Barulina, ale střelou ho nepřekvapil. V závěru prvního dějství neuspěli Camara a Kousal v přečíslení dva na jednoho, na protější straně neprotlačili kotouč za brankovou čáru Jonák s Holcem.

Pardubická převaha se přenesla také do druhé části. Akce týmu hostí provázela rychlost a jednoduchost, domácí postupovali dopředu často příliš komplikovaně. Zvedli se při trestu Zohorny, ale jejich obléhání zůstalo bez efektu. Ve 34. minutě se dostal do zajímavé šance Novák po spolupráci s Tomanem a Beránkem, ani on však stavem nepohnul.

Vzápětí Pardubičtí vytvořili zámek kolem českobudějovické branky a vynutili si vyloučení kapitána Vydareného, jenž zůstal chvíli bez hole. Nevyužili však přesilovku. Domácí je napodobili při trestu Zdráhala.

Také ve třetí třetině zůstával větší díl útočné aktivity na hokejkách hostů, ale dvoustý vzájemný duel tradičních extraligových soupeřů čekal na definitivní rozuzlení do posledních vteřin.

S přibývajícím časem nabírali obrátky hráči Motoru. Slibnou příležitost si vytvořil Doležal, zahrozil však i pardubický Camara. Při power-play domácích zkoušel přes celé kluziště skórovat Barulin, ale opuštěnou branku minul. Snaha Jihočechů o vyrovnání byla veliká, ale marná.

10. kolo hokejové extraligy:

Madeta Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 13. J. Mikuš (Tybor). Rozhodčí: Horák, Pražák - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Bez diváků.

České Budějovice: Strmeň - Kubíček, Vydarený, Slováček, Štencel, Plášil, Lytvynov - Holec, D. Voženílek, V. Jonák - Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček - Alderson, Gilbert, M. Novák - G. Ville, Toman, M. Beránek. Trenér: Prospal.

Pardubice: Barulin - J. Zdráhal, J. Mikuš, Nakládal, J. Kolář, Bučko, Ďaloga, Oliva - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - Tybor, Poulíček, Paulovič - Pochobradský, O. Rohlík, Horký - T. Zeman, Matýs, Štetka. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články