Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barinka přichází do Kladna předávat zkušenosti mladým

Krátce před startem extraligy získali hokejisté Kladna další posilu. Je jí zkušený obránce Michal Barinka, mistr světa z roku 2010. Pětatřicetiletý hráč se s nováčkem největší tuzemské soutěže domluvil na roční smlouvě. "Michal Barinka byl v reprezentaci, v zahraničí a spoustu toho odehrál v extralize. A to je pro nás teď hodně důležité, protože ne všechno se bude vyvíjet podle našich představ. A v takových chvílích se zkušenosti hodí dvojnásob," prohlásil majitel klubu Jaromír Jágr, který pro zranění nejspíš nestihne start soutěže.

Michal Barinka
zdroj: rytirikladno.cz autor: rytirikladno.cz

"V pátek v Třinci by měl nastoupit a věřím, že týmu hodně pomůže. V přípravě se jevil velmi dobře, je to výborný hráč. Prostě vysoká kvalita," dodal na stránkách kladenského týmu trenér Jindřich Lidický.

Barinka pro klubovou televizi řekl: "Má role je daná, musím něco předat mladším klukům." Dodal, že se s rodinou přestěhoval do Prahy a s Jágrem se domluvili na spolupráci. "Motivací je hrát dobrý hokej pro lidi a pomoct klukům držet se v bezpečných patrech tabulky," řekl Barinka už v sobotu po prvním odehraném utkání za Kladno.

Michal Barinka prošel Českými Budějovicemi, Vítkovicemi, odehrál také 34 zápasů v NHL za Chicago, hrál ve Švýcarsku i v KHL v ruské Jaroslavli. Poté strávil tři sezony v pražské Spartě a naposledy dvě sezony v Brně. Za národní tým odehrál 62 zápasů, v roce 2010 se stal mistrem světa a o čtyři roky později se zúčastnil olympijských her v Soči. V ročníku 2017/18 vyhrál s Brnem extraligový titul.

Proč čeká Kladno náročná sezona? Poslechněte si Hokej fokus podcast ke startu nového extraligového ročníku:

Zdroj
rytirikladno.cz, ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články