Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Balán zajistil v nájezdech výhru Karlových Varů nad Chomutovem

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů vstoupili do nové extraligové sezony výhrou nad Chomutovem 3:2 po samostatných nájezdech. Energie dlouho prohrávala, v 56. minutě se jí ale zásluhou Petra Koblasy podařilo vyrovnat a v nájezdech rozhodl o výhře domácích Stanislav Balán.

Západočeši v létě značně obměnili kádr, dnes jim navíc chyběl i zraněný kapitán Zaťovič. Přesto i díky vyloučením soupeře měli na začátku optickou převahu. V 7. minutě hráli domácí 56 sekund v pěti proti třem, což využili ke vstřelení první branky. Hovorkovu střelu pohotově dorazil Balán.

Ve 13. minutě se ke slovu dostali i hosté a po pěkné kombinaci srovnal Račuk. Vrátit vedení mohl domácím opět Balán, z bezprostřední blízkosti ale minul odkrytou branku. Vývoj první třetiny poté v prospěch Severočechů otočil Balej, který využil druhou přesilovou hru. Energetikům následně k vyrovnání nepomohla ani druhá, 43 vteřin trvající dvojnásobná přesilovka.

Druhé dějství upadlo do průměru. Omlazená a zřetelné nervózní Energie prakticky nevystřelila na branku a Chomutov jí v tom zdatně sekundoval. K vyrovnání Západočechům nepomohla ani dvojnásobná smůla Pirátů, kteří ve 36. minutě v rozmezí 41 vteřin Hřebejkem a Kubinčákem vyhodili puk mimo ledovou plochu. K využití třetí dvojnásobné přesilovky nepomohl domácím ani oddechový čas.

Hráči z lázeňského města i ve třetí třetině pokračovali v mizerně sehraných přesilovkách, další hra o dva muže v poli navíc, trvající tentokrát skoro minutu a půl, skončila prakticky nulovým ohrožením Hanuljaka. Hosté mohli o své výhře definitivně rozhodnout v 55. minutě, Lakos a Balej ale krátce po sobě nastřelili horní tyč Závorkovy branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Chomutov

Piráty to mrzelo o to více, že následně po nenápadné akci vyrovnal Koblasa, který se střelou zpoza obránce trefil mezi betony hostujícího gólmana. V prodloužení mohl hostům zajistit dva body osamocený Jaroslav Svoboda, jeho blafák skončil mimo tyče domácí branky. V samostatných nájezdech byli nakonec šťastnější domácí. Prosadil se jen Balán.

"Věřím, že takto ubojované vítězství nám může hodně pomoci, i když to už vypadalo, že to neotočíme," radoval se po zápase Balán, který uznal, že domácí hráli přesilovky hodně špatně. "Prvním využitím jsme se asi uspokojili. Nepamatuji tolik přesilovek pět na tři v jednom zápase," přiznal.

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 3:2 po sam. náj. (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Balán (Hovorka, Bičánek), 56. Koblasa, rozhodující nájezd Balán - 13. Račuk (Kaše, Kubinčák), 17. Balej (Jar. Svoboda, Kučný). Rozhodčí: Minář, Lacina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:12, navíc Hovorka (K. Vary) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4269.

Karlovy Vary: Závorka - Bičánek, Šmach, Parýzek, Drtina, Grman, Gulaši, J. Látal - Dlouhý, R. Hruška, Hovorka - J. Doležal, Roman Vlach, Zucker - T. Rohan, Balán, Tomeček - Koblasa, Vachovec, Kverka. Trenéři: Žemlička a Mlejnek.

Chomutov: Hanuljak - Malec, Lakos, Pulpán, Mrázek, Kučný, Bartejs, Šulák - Bartečko, Jar. Svoboda, Balej - Kubinčák, Divíšek, D. Hruška - Hřebejk, Sikora, Šagát - Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Jsme velmi rádi za dva body. K utkání jsme přistoupili dobře, nasazení hráčům nemůžeme vytknout, ale na většině z nich se projevila obrovská nervozita z prvního extraligového zápasu doma po velké obměně celého kádru. Soupeř prokazoval obrovská tlak v našem předbrankovém prostoru. Měli jsme víru do poslední třetiny, že nějaký bod z utkání získáme. Nakonec se nám to podařilo, i když soupeř dal ve třetí třetině dvě břevna a měl samostatný nájezd v prodloužení. Musím pochválit brankaře Závorku, který po celý zápas odvedl vynikající práci, včetně nájezdů."

Zdeněk Skořepa (Chomutov): "Dnes jsme nebyli horším mužstvem. Body, které jsme tady nechali, nás mohou mrzet. Myslím, že to bylo naší nedisciplinovaností, kdy jsme hráli polovinu zápasu ve třech nebo ve čtyřech. Co se týče nasazení a obětavosti, nemůžeme hráčům nic vytknout. Dnes jsme ale měli na to odvézt si z Karlových Varů všechny tři body, našimi vyloučeními jsme se o ně ale sami připravili."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články