Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Asi je spravedlivé, že si to rozdáme s Litvínovem, uvedl Pech po trpké výhře

Sérii tří proher ukončili, ale hlavní konkurent o předkolo stáhl manko o jeden bod. Sparta sice po boji porazila ve 49. kole Karlovy Vary 4:3 na samostatné nájezdy, ale protože Litvínov zvítězil nad Libercem 6:3, ztrácí chemici na Pražany jen dva body. Vzájemný zápas Sparty s Litvínovem v 50. kole tak napoví, kdo se přiblíží vysněnému postupu.

Lukáš Pech ze Sparty (vpravo) v utkání proti Karlovým Varům
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Kalich hořkosti jsme vypili až do dna. Bohužel místo toho, abychom Vary přejeli, tak se s nimi trápíme. Když vedeme, tak zase dostaneme špatný gól a sami góly bohužel nedáme," posteskl si útočník Lukáš Pech po výhře 4:3 po nájezdech.

"Měli jsme příležitostí extrémně moc. Bohužel, zbrkle jsme stříleli nebo jsme si nepočkali. Jejich gólman samozřejmě také chytal fantasticky," uvedla pětatřicetiletá opora Sparty.

Pecha štvalo, že po úvodním dějství odešly týmy do kabin za stavu 1:1, přestože domácí protivníka přestříleli 16:6. "První třetina měla skončit 4:1 a bylo by po zápase. I ve druhé jsme měli několik šancí, stejně jako ve třetí. V prodloužení přesilovka... Bohužel, není nám přáno. Musíme bojovat do konce," řekl Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Karlovy Vary

Ztráty cenného bodu litoval. "Jsem zklamaný. Neřeknu, kdyby to bylo vyrovnané utkání, tak bereme dva body. Ale hra byla na jednu stranu, ale bohužel nám ujeli jednou, dali gól, pak jsme dali vlastního, další dostali v oslabení," vyjmenovával Pech.

Přesto našel na hře Sparty světlé stránky. "Doufám, že jsme se trochu nakopli a přesvědčili, že hokej umíme hrát, i když nás Vary hodně nechaly. Pozitivum je, že jsme si šance vytvořili, protože když si je nevytvoříte, nemáte šanci dát gól. Vytvářeli jsme si je pohybem, aktivní hrou a myslím si, že jsme hráli dobrý hokej," konstatoval bývalý hráč Karlových Varů, který s nimi v roce 2009 oslavil zisk titulu.

Situaci okolo elitní desítky pro postup do play-off se věnoval i nový Hokej fokus podcast:

Pražany čeká v neděli v O2 areně přímý souboj s Litvínovem o poslední postupovou příčku do play-off. Na soupeře mají pouze dvoubodový náskok.

"Pro nás je každý zápas play-off, už pět zápasů dozadu hrajeme o bytí nebytí, abychom se dostali do play-off. Mohli jsme pomýšlet na šestku, nezvládli jsme zápasy, prohráli jsme tři v řadě a teď se bojíme, abychom vůbec zůstali v desítce," uvědomuje si Pech složitost situace.

"Radši bych byl, kdybychom si to uhráli už dávno a měli jsme klid. Sezona se pro nás vyvíjela dobře, ale teď to šlo strmě dolů a padali jsme tabulkou a nevyškrábali jsme se. I když jsme měli pár zápasů, které jsme sehráli skvěle, tak jsme zase spadli do té bídy a trápili jsme se. Asi je spravedlivé, že si to rozdáme s Litvínovem tři kola před koncem. Když vyhrajeme, budu spokojený," uvedl jihlavský rodák.

Pech věří, že jeho tým náročný duel zvládne. "Když navážeme na tenhle výkon a každý bude makat na sto procent, bude bruslit a nebát se hrát s pukem a budeme dávat góly ze šancí, které máme, tak věřím, že uspějeme," uzavřel Pech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články