Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ani jsem nevěděl, jak slavit, říkal po výhře pardubický Hovorka

Hokejisté téměř beznadějně posledních Pardubic dokázali poprvé od 7. října vyhrát na domácím hřišti. Po více než dvou měsících během sezony příchozí hráči ani nevěděli, jak takovou událost oslavit s domácími fanoušky. Na vysoké výhře 6:2 nad Olomoucí se podílel dvěma zásahy útočník Marek Hovorka, díky čemuž byl i v anketě Buly hokej živě vyhlášen hráčem kola. Obě branky vstřelil 34letý hokejista v přesilovkách, po utkání sám Hovorka vyzdvihoval činnost svého družstva v této herní situaci, jež pomohla ukončit hned několik trýznivých sérií Východočechů.

Vousáč Marek Hovorka
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Stojím na svém místě, kde jsem vždycky hrával. Pořád jsem tu nový, takže neustále komunikujeme, jak to budeme hrát. Ještě si zvykám, ale dneska už tam byly i hezké akce. Snad to bude pokračovat," uvedl Hovorka, který přišel do Dynama v polovině prosince.

Slovenský útočník v pardubickém dresu zatím odehrál 12 zápasů, ve kterých vstřelil pět branek a přidal tři asistence. Stejně jako na Spartě dokázal dnes skórovat dvakrát.

"Kdyby takových zápasů bylo pět po sobě, nezlobil bych se. Bylo by to dobře i pro mužstvo," pousmál se Hovorka s tím, že ve třetí třetině pomýšlel i na hattrick. Měl na něj necelých 18 minut. "Myšlenky byly, ale nikdy jsem nebyl takový, že bych se do toho nutil. Když se pak naskytla šance, tak jsem nahrával Tomáši Rolinkovi. Každopádně nijak extra jsem po tom nebažil. Myslím, že to bylo i vidět," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Olomouc

Pardubice se teď budou snažit povedený výkon a výsledek zopakovat i v dalších zápasech. "Je důležité si vybudovat stabilní formu a nehrát jedno utkání dobře a pak pět špatně. Tak se to dělat nedá. Přesvědčili jsme se, že když budeme dávat góly z přesilovek, tak máme šanci hrát s kýmkoliv," uvedl slovenský útočník.

Dynamo na domácím ledě vyhrálo poprvé od 7. října. V kalendářním roce 2019 vyhráli „perníkáři“ vůbec poprvé. Řada hráčů, kteří do týmu přišli v průběhu sezony, tak ani nevěděla, jak probíhají pozápasové oslavy s fanoušky. "Nevěděl jsem, co následuje. Zažil jsem to poprvé. Říkali mi, že mám skočit rybičku, a já tam stál jako solný sloup. Tak snad příště už to vyjde," dodal s úsměvem Hovorka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články