Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ani jednou ze sedmi zápasů jsme nevedli, to nám pak bere síly, zoufá si Honejsek

Zlín ani na sedmý pokus nedokázal v extralize naplno bodovat a po porážce 0:3 s Karlovými Vary se navíc propadl na poslední místo tabulky, Beranům k úspěchu nepomohl ani návrat elitního útočníka Antonína Honejska do sestavy.

Utkání Zlín - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Tentokrát jsme měli na to, abychom vyhráli, ale chtělo to dát branku z prvních šancí v první třetině," řekl Honejsek a poukázal na fakt, že Zlín v této sezoně ještě ani jednou neskóroval jako první.

Přitom úvod duelu Zlínští herně zachytili, ovšem i tak v 11. minutě prohrávali 0:2. "Úvod zápasu byl dobrý, měli jsme šance i více střel v první třetině. Už když jsem nehrál a díval jsem se z hlediště, tak jsem viděl, že nám týmy hodně jezdí do přečíslení. Vary jsou v tomto nejlepší v lize, ujely nám mnohokrát. Dostaly se do vedení a v té naší neformě se nám to už nepodařilo zvrátit," mrzelo Honejska.

Nejproduktivnější hráč Zlína v minulé sezoně se do sestavy vrátil po čtyřzápasové přestávce. "Cítil jsem se dobře, ale pauza byla dlouhá, chybí mi herní praxe. To je otázka času," věří Honejsek.

Skutečnost, že Berani stále dotahují náskok soupeře, je podle něj hlavně psychicky náročná. "Co si budeme vykládat, ani jednou ze sedmi zápasů jsme nevedli. To nám pak trochu bere síly a hlavu, když dostaneme první gól," uvedl extraligový šampion z roku 2014.

Doba, kdy se Zlín pohyboval v popředí tabulky je ale pryč. Berani v posledních sezonách bojují o udržení extraligy a moc dobře to ví. Nervozita je znát i mezi fanoušky, kteří dnes s transparenty žádali odstoupení hlavního trenéra Roberta Svobody.

"Atmosféra není dobrá. Prohráváme domácí zápasy a bere nám to hlavu. Máme hodně nových a mladých kluků každý rok. V zápasech nevedeme a pak je těžké nám fandit. Co zatím pozoruju, musíme zabrat i na střídačce co se týká psychiky a věřit, že i když prohráváme, můžeme zápas otočit," řekl Honejsek.

Důležitý zápas čeká Zlín již v neděli, kdy v Chomutově nastoupí proti Kladnu. Svému nejbližšímu soupeři v tabulce. "Jedeme ven, to je super, jsme úplně nadšení. Doma nám to nejde, takže nás nemohlo potkat nic lepšího," věří Honejsek v obrat na venkovních kluzištích.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články