Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Adamský nechtěl být sobcem a umožnil tak Spartě vyrovnat

Praha - Ve váhavého kanonýra se v závěru čtvrtého čtvrtfinále na ledě Sparty proměnil třinecký útočník Martin Adamský, který si jinak během utkání připsal hattrick. Místo důrazné koncovky do prázdné branky při power-play Pražanů se snažil ještě najít spoluhráče, jenž se ale k úspěšné koncovce nedostal. A Oceláře tato situace dost možná připravila o vítězství a možnost vést v sérii 3:1.

Martin Adamský
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Adamský však měl sám pro sebe ospravedlnění a řešení slibné situace si vůbec nijak nevyčítal. "Nejsem sobec. Myslím, že tam byl Martin Růžička, já si říkal, že nebudu 'chrtit' a dám mu to," rekapituloval Adamský své myšlenky ze situace, kdy mu stačilo trefit branku Sparty, v níž již nebyl gólman Marcel Melicherčík, a domácí riskovali se šesti bruslaři v poli. Kritiky se ostatně nedočkal ani z vlastních řad. "Nijak jsme mu tohle nevyčítali, bereme to sportovně," ujistil kouč Josef Turek, který si přes druhou smolnou porážku v sérii uchoval pozitivní náladu a nadhled.

Adamského spíše štvalo několik dalších šancí, které z jeho strany gólem neskončily. "Nejde jen o ten dnešní zápas. Mě to provází po celou kariéru a těch hattricků bych mohl dávat určitě víc, ale bohužel mi to tam nepadá. Doufám však, že to třeba ještě bude padat v jiné fázi sezony v jinou dobu," vyhlížel Adamský úspěšné pokračování Třince v play-off.

A hodně ho naštvala i nezvládnutá koncovka základní hrací doby ze strany jeho týmu. "My si řekneme, že budeme všichni bránit, ale místo toho, aby obránci byli na modré čáře, tak tam pak jeden vyrazí a je z toho přečíslení. To se v play-off nesmí stávat. Pár vteřin před koncem nemůže takhle propadnout," prohlásil Adamský.

Dramatická a hodně vyrovnaná série již nabídla hodně obratů. Pražané i při své druhé výhře zachraňovali duel v poslední minutě a pak rozhodli v nájezdech. "Prohráli jsme zase na nájezdy, ale neřekl bych, že jde o štěstí Sparty, ale o naši hloupost, protože dostat gól asi 30 vteřin před koncem takhle dvakrát krátce po sobě...," litoval Adamský.

Hodně mu sedí spolupráce s Jiřím Polanským a Tomášem Klimentou, kteří si oba připsali při jeho střeleckém představení po třech asistencích. "V půlce sezony nás dal trenér dohromady a od té doby si náramně rozumíme. Jsme taková lajna bruslařů, Jirka je k tomu šikovný, já důraznější a Tomáš umí dát puk. Doufám, že nám to půjde i dál," přeje si Adamský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. utkání Sparta - Třinec
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články