Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Extraliga začne dvěma dohrávkami, Plzeň hostí Spartu

Praha - Dvěma dohrávkami se dnes opět naplno rozběhne hokejová extraliga. Přibrzdit Spartu, která nasadila k trháku, se v duelu 27. kola pokusí domácí Plzeň. Indiáni patří k nejbližším pronásledovatelům Pražanů a v případě výhry v základní hrací době mohou poskočit hned za ně na druhou příčku. Zápas 28. kola nabídne naopak souboj celků z opačného pólu tabulky - Slavia v něm hostí Karlovy Vary, které poprvé povede nový kouč Vladimír Kýhos.

Plzeň přišla naposledy v Třinci o desetizápasovou šňůru, během níž pokaždé bodovala. Nyní ji otestuje lídr tabulky. "Těším se ohromně, Spartu nemůžeme chytit v lepší formě. Určitě nám to nastaví zrcadlo, jestli dokážeme obstát proti těm nejlepším," řekl kouč Marian Jelínek. Nadále chybějí zranění Frolo, Kratěna a Jeřábek, angína navíc vyřadila ze hry Mazance.

Sparta vyhrála posledních pět utkání bez bodové ztráty a v čele má k dobru už osm bodů. "Na utkání do Plzně se těšíme. Očekávám tradičně bouřlivou atmosféru a vzhledem k postavení týmů v tabulce to bude zápas, který bude mít určitě prvky bitvy z play off," předpovídal asistent trenéra Richard Žemlička. "Rádi bychom navázali na výkony, kterými jsme se v posledních zápasech prezentovali a díky nimž jsme posbírali nějaké body," dodal.

 

V opačném rozpoložení je pražský rival Slavia, kterou dělí od nejbližšího soupeře na dně tabulky jen čtyři body. "My jsme v situaci, kdy se musíme soustředit sami na sebe a je úplně jedno, kdo hraje proti nám, ať to jsou Vary s novým trenérem nebo někdo jiný. Ten prostor na chyby a zaváhání se zužuje, a jestliže chceme být do desítky, a my chceme, musíme každý zápas hrát jako o život. Když tam tohle nebude, tak v té desítce ani nemáme co dělat," prohlásil asistent trenéra Jiří Čelanský.

Do zápasu nemohou podle regulí soutěže zasáhnout v týmu hostující Pospíšil a Dresler, kteří odehráli zápasy 28. kola za své mateřské kluby. Poslední Karlovy Vary prohrály minulých osm utkání v řadě v soupeřových arénách. Z mizérie má klub vyvést trenér Kýhos, který nahradil v poslední den roku 2011 odvolaného Václava Baďoučka. "Pro Vary tenhle zápas znamená určitě hodně, jak se říká v onom klišé, jde o 'zápas o šest bodů'. My se na něj dva dny připravovali, tak ho snad zvládneme," věří Kýhos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články