Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Extraliga uzavře základní část. Plzeň, Olomouc a Zlín hrají o předkolo

Praha – Hned trojice týmů bude v závěrečném 52. kole základní části usilovat o jedinou volnou příčku v předkole extraligového play-off. Nejlepší výchozí pozici, ale zároveň nejhorší los, má desátá Plzeň. S dvoubodovým náskokem na jedenáctý Zlín a tříbodovým na dvanáctou Olomouc se indiáni představí na ledě třetí Sparty. Olomouc přivítá Kometu Brno, Zlín bude hrát rovněž doma proti předposledním Karlovým Varům.

Poslední kolo určí také pořadí na čtvrtém až šestém místě a tím i složení dvou čtvrtfinálových dvojic. Jasno v tomto ohledu není ani v předkole, kde jedinou jistotou je sedmá příčka Chomutova.

18:20 Sparta Praha – Škoda Plzeň (ČT sport)

Sparta porážkou v Karlových Varech propásla možnost poprat se o druhé místo. "Máme sice jisté třetí místo, nicméně do utkání půjdeme s cílem zvítězit a rozloučit se úspěšně se základní částí. Navíc proti nám bude stát soupeř, který hraje o všechno. Očekávám proto velmi atraktivní duel," řekl asistent trenéra Sparty Zdeněk Moták.

"Doufejme, že přijde hodně fanoušků, abychom pokořili osmitisícovou průměrnou návštěvnost, to už je opravdu krásné číslo," doplnil Moták. Spartu vidělo během sezony v průměru 7959 fanoušků, k pokoření vytoužené hranice Pražané potřebují, aby přišlo alespoň 9015 diváků.

Je nám líto, video expirovalo.
Mezi Plzní, Olomoucí a Zlínem se rozhodne o účastníkovi předkola

Plzeň uhrála z předchozích tří vzájemných zápasů v sezoně jen bod. Ten by jí nyní stačil k udržení desáté příčky. "Musíme bezpodmínečně bodovat. Nevěřím, že ostatní týmy prohrají," řekl asistent Jan Hanzlík.

"Bude to těžké. Je už to vlastně takové play-off. Ještě jsme s nimi v sezoně nevyhráli, tak to musíme zvládnout teď. Musíme si to uhrát. Budeme se soustředit jen na svůj zápas a na ostatní se v průběhu nekoukat," doplnil bek Lukáš Pulpán.

18:20 HC Olomouc – Kometa Brno

Olomouc na poslední chvíli honí předkolo play-off, ani výhra v domácím utkání proti Brnu jí ale nemusí stačit. Hanáci potřebují plný bodový zisk a zároveň porážku Plzně na Spartě v základní hrací době a jakoukoliv ztrátu Zlína s Karlovými Vary.

"Už je to tak, že to nemáme ve vlastních rukou. Ale dokud je nějaká naděje, chceme se o to pokusit, i když to bude složité. Ale chceme základní část na domácím ledě zakončit výhrou a uvidíme, na co to bude stačit," řekl olomoucký asistent Jan Tomajko.

Kometa si úterní výhrou nad Chomutovem definitivně zajistila postup do čtvrtfinále. "Po našem výborném výkonu z hráčů spadl stres. V každém případě se chceme v Olomouci prezentovat kvalitní hrou. V naší sestavě budou chybět hráči, kteří bojovali v předcházejících kolech se zdravotními problémy. Dáme jim čas na doléčení potíží, nahradí je mladíci," uvedl asistent trenéra Kamil Pokorný.

Utkání Zlín - Karlovy Vary
zdroj: ČTK/Glück Dalibor

18:20 PSG Zlín – Energie Karlovy Vary

Po výhře v Hradci Králové má Zlín stále naději na postup do předkola. Jenže při dvoubodové ztrátě na Plzeň má se Západočechy kvůli skóre horší bilanci vzájemných utkání. Berani tak nutně potřebují plný bodový zisk a zároveň, aby Plzeň v Praze vyšla naprázdno.

"Situaci nemáme ve svých rukou, ale možnost stále existuje. V každém případě uděláme maximum pro výhru," řekl trenér Robert Svoboda. "Doufám, že si Sparta po prohře v Karlových Varech spraví chuť domácí výhrou nad Plzní. Budeme Spartě na dálku fandit," dodal obránce Tomáš Žižka.

Karlovy Vary už se soustředí na udržení extraligy. Na dvanáctou Olomouc ztrácejí 20 bodů a mohou se stát druhým jistým účastníkem baráže spolu s posledními Pardubicemi už po základní části, neboť v následné skupině o 11. až 14. příčku bude hrát každý z týmů jen šestkrát, tedy o 18 bodů.

18:20 Dynamo Pardubice – Verva Litvínov

Poslední Pardubice hostí Litvínov. "Měli bychom se našim fanouškům odvděčit za podporu a zvítězit. Vrchol sezony teprve přijde, nyní bychom měli hrát uvolněněji z hlediska psychiky. Musíme se ale rvát, bojovat a dokázat si, že máme sílu vyhrát, to je hrozně důležité. Jestli to skončí 8:7 a vyhrajeme, tak klidně. Ale hrajme hokej, co nás dovede za výhrou," nabádal kouč Miloš Holaň.

Litvínovu stačí k udržení čtvrtého místa získat o bod méně než pátý Hradec Králové z utkání v Chomutově. Tím by měla Verva pro čtvrtfinále výhodu domácího prostředí. "Jsme rádi, že jsme se po minulém kole posunuli na čtvrté místo a jsme ve hře. Každého láká začít doma. Uděláme maximum pro to, abychom jej udrželi. Když se to nepovede, tak se nic neděje, ale chceme to dokázat," prohlásil kouč Radim Rulík.

18:20 Třinec – Vítkovice

Druhý Třinec čeká ocelářské derby s Vítkovicemi. "Myslím, že to bude hodně důležitý zápas, protože jít do play-off po vyhraném domácím utkání je určitě lepší, než kdyby se nám ten zápas nepodařil. Navíc je to derby, takže musíme za každou cenu vyhrát," prohlásil bek David Nosek.

Vítkovice si chtějí zajistit lepší výchozí pozici v předkole play-off a výhodu případného rozhodujícího utkání na domácím ledě. Na osmé příčce mají dva body k dobru na Mladou Boleslav, ale horší vzájemné zápasy. Kouč Jakub Petr čeká, že si to tým u fanoušků vyžehlí za úterní domácí porážku s Olomoucí, která ho hodně naštvala.

"Proto jsme se ve středu od časných ranních hodin zaměřili na kondiční stránku našeho výkonu a od čtvrtečního rána jsme zahájili taktickou přípravu na zápas v Třinci, v němž se už chceme nasměrovat k play-off, které nás po víkendu čeká," řekl Petr.

18:20 Liberec – Mladá Boleslav

Vedoucí Liberec převezme Prezidentský pohár, který obhájil, a přivítá Mladou Boleslav. "Zápasu dáváme velkou důležitost. Rozhodně chceme zakončit základní část vítězstvím," uvedl kouč Filip Pešán.

"Určitě pojedeme do Liberce vyhrát, protože kdyby Vítkovice prohrály, tak je ještě můžeme v tabulce přeskočit a tím bychom začínali předkolo doma, což je pro nás důležitější než fakt, na koho nakonec narazíme," řekl mladoboleslavský asistent Boris Žabka.

18:20 Chomutov – Hradec Králové

Chomutov skončí sedmý a čeká na jméno soupeře v předkole. Hradec Králové, který prohrál tři z posledních čtyř zápasů, ještě může jít před Litvínov. Ale pokud uhraje Brno o tři body víc, skončí Východočeši s ohledem na vzájemné duely šestí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články