Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Extraliga se opět rozjíždí. Třinec přivítá Pardubice, Plzeň zabojuje o druhé místo

Praha – Po reprezentační pauze se opět rozjíždí extraligový kolotoč, který ale bude mít kvůli účasti některých celků v Lize mistrů na programu jen čtyři duely. Třinec v souboji týmů, které zůstávají za očekáváním, doma přivítá oblíbeného soupeře, a to Pardubice. V dobré formě hrající Plzeň přivítá Olomouc a v případě výhry poskočí na druhou příčku. Chomutov hostí Vítkovice, v Mladé Boleslavi nastoupí poslední Zlín. Přímý přenos duelu Třinec–Pardubice sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 17:00.

17:20 Třinec - Pardubice (ČT sport)

Třinec se hned po pauze těší na bitvu s Pardubicemi, které od nedávna vede nejlepší hráč třinecké extraligové historie Richard Král. Rivalitu navíc pepří i skutečnost, že se ve zlém rozešel s vedením Ocelářů a v Třinci se de facto stal nevítanou osobou.

Slezané jsou v domácích utkáních s Pardubicemi jasně dominantní - z posledních devíti zápasů jich vyhráli hned osm. Kouč Jiří Kalous, který jako asistent reprezentačního trenéra Vladimíra Vůjtka v pauze přenechal kompetence asistentovi Václavu Varaďovi, věří, že trápící se vicemistr zabere.

"To, jak mužstvo přistupuje k tréninkům a v přípravě maká, mě naplňuje vírou, že se to zvedne. Jsem přesvědčený, že herně i výsledkově půjdeme nahoru," řekl Kalous. Až na zraněného Krepse by Třinec měl být kompletní. Svačina s Galvasem už naplno trénují a před utkáním se rozhodnou podle subjektivních pocitů.

Pardubice mají za sebou první reprezentační pauzu s novým trenérským duem, Král s Markem Zadinou měli od svého měsíc starého nástupu konečně alespoň trochu více času na práci s mužstvem. "Tři dny jsme se zaměřili spíš na fyzičku a jinak jsme hlavně oživovali věci, které bychom chtěli hrát," nastínil Král.

"Zápas v Třinci asi bude úplně jiný než ten u nás (v září) v Pardubicích, který jsme vyhráli 4:1. Třinečtí neměli poslední dobou moc výsledky, měli čas se připravit a budou chtít za každou cenu vyhrát," odtušil Král. Se Zadinou se vrací do míst, kde shodně strávili významnou část kariéry. "Určitě s Markem vypíšeme nějaké prémie," ujistil Král.

17:30 Plzeň - Olomouc

Plzeň po třech výhrách v řadě ztrácí ze třetí příčky jen čtyři body na vedoucí Liberec. Spolu se Spartou jsou Západočeši i nejproduktivnějším týmem soutěže, což se jim proti Olomouci může hodit. Hanáci totiž patří naopak s Mladou Boleslaví na špičku nejlépe bránících mužstev. Jakákoliv výhra posune Indiány na druhou příčku před Hradec Králové.  

Olomouc po loňském postupu do extraligy ještě ani v jednom z pěti zápasů proti Plzni nevyšla naprázdno. Před reprezentační přestávkou však trochu spadla z vlny a po sérii výher dvakrát neuhrála ani bod. "Možná jsme to potřebovali a trochu podlehli uspokojení, že to půjde samo. Pokud nebudeme dřít na maximum celých šedesát minut, body budeme dělat těžko. Doufám, že nám v tomhle směru pauza prospěla," řekl trenér Zdeněk Venera. 

17:30 Chomutov - Vítkovice

Chomutov by rád ukončil sérii tří porážek. Proti Vítkovicím může čerpat z prvního vzájemného klání sezony, jež v Ostravě vyhrál 3:0. "Sehráli jsme tam velmi dobré utkání a připsali si zatím jedinou venkovní výhru. Pak měly Vítkovice trochu propad, ale teď jsou před námi o tři body a mají navíc zápas k dobru. Jde tedy o nejbližšího soupeře, se kterým by bylo špatné ztratit body. Úkolem je dotáhnout se na Vítkovice a začít po pauze vyhrávat, pokud chceme pomýšlet na klidnou záchranu extraligy a případný postup do předkola," prohlásil asistent trenéra Břetislav Kopřiva.

Že soupeři chybí dva nejproduktivnější hráči Olesz a Zdráhal, tím se Kopřiva moc nezabývá. "Vždycky se mluví o velkém oslabení týmu, ale hokej je v tomhle nevyzpytatelný. Jednotlivec je důležitý, aby dal góly, ale stejně rozhoduje tým a jeho výkon," zdůraznil Kopřiva. Z posledních posil by měl do hry zasáhnout Skinner, premiéra Pereťagina se patrně odloží. "Měl přece jen zhruba dvoutýdenní tréninkový výpadek," vysvětlil Kopřiva.

Vítkovice se vyrovnávají s odchodem nejproduktivnějšího útočníka Olesze do Švýcarska i zraněním útočníků Káni a Zdráhala, kteří se přidali na marodku k Čerešňákovi. Přesto se pokusí prodloužit sérii tří výher na chomutovském ledě, které mají až drtivý nádech (8:3, 7:2, 5:2). Druhý vítkovický trenér Jakub Petr ale ví, že to už je jen historie.

"Na našem ledě nás Chomutov přejel v podstatě jako zamrzlý rybník, takže víme, jak moc si na něj musíme dát pozor a na co se soustředit. Chceme vyhrát přesto, nebo možná právě proto, že tam jedeme s omlazeným kádrem. Musíme se všichni semknout, přijmout svou roli a své úkoly a úspěšně se s nimi poprat," řekl Petr.

17:30 Mladá Boleslav - Zlín

Mladá Boleslav v případě výhry přeskočí Spartu a proklouzne do vedoucího kvarteta. K tomu však potřebuje porazit Zlín a ten se netají cílem hned po reprezentační pauze ukončit současnou výsledkovou mizérii.

Berani sáhli k ohlášeným změnám v kádru. Nová lotyšská útočná posila Bukarts ještě nenastoupí. Představí se však už oba noví útočníci Havlík a Maruna. "Boleslav doma ještě v sezoně v normální hrací době neprohrála. Kromě silné ofenzivy je další velkou zbraní soupeře výborně chytající brankář Rittich. Pro nás je nadcházející duel velmi důležitý, neboť se chceme nastartovat k úniku z posledního místa v tabulce," uvedl asistent trenéra Juraj Jurík.

Sparta s Karlovými Vary předehrála svůj vzájemný souboj již 14. října (1:2 po samostatných nájezdech).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články