Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Extraliga přichází o nejlepšího střelce. Reprezentant Kubalík odchází z Plzně do KHL

Ufa (Rusko) – Bez nejlepšího extraligového střelce posledních dvou let začne nový ročník extraligy. Plzeň přichází o velkou oporu Dominika Kubalíka, který odchází do ruské Ufy. Jednadvacetiletý útočník a současný český reprezentant s vítězem KHL z roku 2011 podepsal dvouletou smlouvu.

Sport
zdroj: ČT4

Kubalík měl sice s Plzní platnou smlouvu, ta ale obsahovala klauzuli, která mu umožnila do KHL odejít. V uplynulé sezoně si připsal v 51 zápasech základní části extraligy 48 bodů za 29 branek a 19 asistencí. V play-off zaznamenal v 11 duelech pět bodů za tři trefy a dvě přihrávky.

Loni ovládl tabulku střelců nejvyšší soutěže s 25 góly ze 48 utkání. Domácí nejvyšší soutěž opouští s bilancí 107 bodů za 63 zásahů a 44 asistencí ze 168 utkání.

Čeká ho první zahraniční angažmá v profesionální kariéře. V cizině ale působil už v letech 2012 až 2014, kdy hrál zámořskou juniorskou soutěž OHL. V NHL jej v roce 2013 draftovalo na 191. pozici Los Angeles.

V posledních dvou letech se Kubalík dostal do širšího reprezentačního kádru pro mistrovství světa, ale startu se nedočkal a putoval loni z Moskvy a letos z Paříže domů. V této sezoně si v dresu národního týmu připsal v 10 zápasech sedm bodů za gól a šest přihrávek. Celkem má v reprezentaci na kontě 19 utkání a osm bodů za jednu trefu a sedm asistencí.

I extraligovým přestupům se věnoval uplynulý díl Hokej fokus podcastu

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články