Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Extraliga po pauze míří do finiše, Zlín hraje v Pardubicích, Chomutov s Olomoucí

Praha - V hokejové extralize zbývá po reprezentační pauze sehrát posledních osm kol základní části a ve středečním 45. dějství dojde v Chomutově na tuhý boj o první šestku. Domácí Piráti přivítají Olomouc, na niž ztrácejí osm bodů. Hanáci drží poslední místo zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. Zlín je před Chomutovem jen díky lepšímu skóre sedmý a představí se v Pardubicích. Dynamu - stejně jako Vítkovicím - chybí pět bodů na desátou Kometu Brno, která třikrát po sobě nebodovala. Utkání Pardubice - Zlín sledujte živě od 17:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Tomáš Jílek a Martin Hosták.

17:00 Pardubice - Zlín (ČT sport)

Pardubice se před zápasem se Zlínem obrňují trpělivostí. "Zlín je Zlín, tím je všechno řečeno. Oni si dlouhodobě hrají to svoje. Všechno stejně ty poslední čtyři roky, co tu jsem. Tam to bude z naší strany hodně o trpělivosti. Jsme stále na konci ve statistikách střel na bránu, to je nápověda, co můžeme zlepšit. Na druhou stranu nepotřebujeme mít padesát ran, vždycky je to o efektivitě. Je to ale jeden z bodů," uvedl kouč Peter Draisaitl.

Zlín se po dobrých výsledcích před reprezentační přestávkou vyhoupl až na sedmé místo, jež chce upevnit. "Nečeká nás snadný duel, Pardubice se pod vedením kouče Draisaitla výkonnostně zvedly a touží se dostat do předkola play-off. Hlavní síla našeho protivníka je v kvalitní útočné hře a výborném brankáři Maxwellovi," poznamenal kouč Rostislav Vlach, který bude šest týdnů postrádat zraněného brankáře Štůralu. Jedničkou Beranů zůstává Kašík.

17:30 Chomutov - Olomouc

Chomutovští prohráli čtyři z posledních pěti utkání, a pokud chtějí mít jisté čtvrtfinále, musejí v extraligovém finiši zabrat naplno. "Vzhledem k postavení v tabulce nás čeká důležité utkání, protože Olomouc se nám trochu vzdálila," řekl asistent trenéra Břetislav Kopřiva. Hanáci představují podle něho nepříjemného a houževnatého soupeře. "Z jejich mužstva cítím velkou vnitřní sílu, předvádí velmi dobrou týmovou práci podloženou výbornými výkony brankáře. Mají druhou nejlepší obranu a góly se jim dávají opravdu těžko. Musíme být pozorní a snažit se dát první gól, protože zápasy proti Olomouci se těžko otáčí," přemítal Kopřiva.

Osmibodová rezerva na přímý postup do čtvrtfinále je pro hosty velký úspěch. Kohoutům se navíc vrací po zranění do sestavy opora mezi tyčemi Konrád. "Popracovali jsme na kondici i herní stránce a věříme, že jsme vyladěni na závěrečná utkání. Ale stále platí, že jdeme zápas od zápasu, extraliga je velice vyrovnaná a za osm kol se může stát ledacos," řekl olomoucký asistent Jan Tomajko.

17:30 Plzeň - Vítkovice

O hodně půjde v Plzni, kam míří Vítkovice, a i ty mohou dotírat na desáté Brno. "Každý si uvědomuje, že už se to bude rozhodovat, a osobně si myslím, že během týdne se rozhodne, jak to bude. Karty jsou nějak rozdané, proti Vítkovicím nás čeká souboj o šestku, ale ve hře je i první čtyřka. O to se budeme chtít porvat. V jejich případě jde o účast v předkole, takže to bude mít náboj. Třikrát jsme je porazili, ale to nic neznamená. Bude to zápas o hodně," řekl plzeňský kouč Michal Straka.

Vítkovice na plzeňském ledě nebodovaly sedmkrát po sobě a jejich poslední výhra v základní hrací době je stará dokonce sedm let a čtyři měsíce. Žádná povzbudivá bilance pro tým, který urgentně válčí o každý bod a co největší odstup od barážových vod. "Nejsme v takové pozici, abychom si mohli dovolit přemýšlet o nějakých sériích nebo historických bilancích. Zaměřili jsme se na herní systém Plzně, její přesilovky, vše jsme podpořili videem. Už jsem řekl, že se chceme pokusit navázat na dvě vítězná utkání z období před přestávkou, a to především pokud jde o organizaci hry a všechny ty aspekty, které nás k těm dvěma vítězstvím po sobě dovedly," řekl vítkovický kouč Jakub Petr.

17:30 Mladá Boleslav - Karlovy Vary

Obrovskou šanci na jisté čtvrtfinále živí Mladá Boleslav a podpořit ji může právě proti týmu, který tabulku uzavírá - Karlovým Varům. "Jestli je celek první v tabulce, nebo poslední, vůbec nehraje roli. Bude důležité, jak dokážeme po přestávce znovu vkročit do extraligy. Moc rádi bychom vybojovali přímý postup a byla by velká škoda, kdybychom se tam teď neudrželi. Ve hře je ale ještě 24 bodů a čeká nás náročný finiš," uvedl kouč František Výborný.

Trenéry Energie těší, že mohou po několikaměsíční odmlce opět počítat s útočníkem Haščákem, který naposledy hrál extraligový duel koncem října, kdy si proti Plzni natrhl v šarvátce prsní sval a musel podstoupit operaci s následnou dlouhou rehabilitací. Nastoupí v první formaci vedle Marosze a Tomáše Rachůnka. "Je vidět, že je hodně natěšený. Dlouho nehrál a hokej mu hodně chybí," všiml si asistent trenéra Mikuláš Antonik.

18:00 Brno - Hradec Králové

Kometa se představí před svými diváky proti třetímu Hradci Králové. Po trenérské výměně a odchodu kouče Aloise Hadamczika touží konečně zastavit výsledkový propad a může ukázat svou skutečnou sílu. Z posledních devíti zápasů Brňané dosáhli jen tříbodové výhry nad Vítkovicemi, ve zbývajících osmi případech vyšli zcela naprázdno. "Hlavní silou našeho soupeře jsou čtyři vyrovnané pětky. Hra vychází z dobře organizované defenzivy, k níž přidali nadstavbu v útočné síle," uvedl asistent trenéra Martin Pešout.

Královéhradečtí půjdou do utkání povzbuzeni dvěma cennými skalpy, na něž dosáhli před přestávkou, když doma zdolali bez ztráty bodu vedoucí Liberec i druhou Spartu.

18:30 Sparta - Litvínov

Pražané přišli prohrou v Hradci o dlouhou vítěznou sérii, která se zastavila na čísle devět. Novou chtějí načít hned ve středu proti Litvínovu. "Zápasy po reprezentační přestávce jsou vždy svým způsobem specifické. Čeká nás těžký duel; Litvínov bojuje o každý bod, a přestože se pohybuje ve spodní části tabulky, rozhodně do Prahy nejede v roli outsidera," domnívá se asistent sparťanského kouče Zdeněk Moták.

Litvínov by chtěl po pauze navázat přesně tam, kde před ní skončil. Na kontě má aktuálně tři výhry v základní hrací době, díky nimž výrazně odskočil posledním Karlovým Varům a na Pardubice s Vítkovicemi ztrácí pouze čtyři body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články