Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Extraliga může zkompletovat semifinále, Chomutovu a Liberci chybí poslední krok

Praha - Kompletní čtveřici semifinalistů už může poznat hokejová extraliga. Obhájcům titulu z Liberce a také Chomutovu chybí při vedení 3:1 na zápasy k postupu poslední krok. Zatímco Bílí Tygři o něj budou v pátém utkání proti Plzni usilovat před svým publikem, Piráti nastoupí v Třinci. Na ledě Ocelářů však dokázali překvapivě vyhrát již oba úvodní zápasy, díky čemuž mají nyní v sérii navrch. Přímý přenos utkání Třinec - Chomutov sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec a Chomutov mohou postoupit do semifinále extraligy

Oceláři Třinec - Piráti Chomutov (17:20)

Třinec balancuje nad propastí, ale ještě se nevzdává. "Doma do toho dám úplně všechno, maximum. Může to být poslední zápas sezony, ale tomu my nevěříme. Věříme tomu, že se vrátíme zpátky do Chomutova," řekl útočník Erik Hrňa.

Právě on byl jedním z členů mistrovského týmu Ocelářů, který v play-off 2011 v semifinále proti Slavii zvládl obrat z 1:3 a každý z dalších duelů dokonce vyhrál minimálně o dvě branky. "Půjdeme do toho, abychom to urvali," ujistil odhodlaně Hrňa.

Chomutov si plnými doušky vychutnává možnost hrát vypjaté bitvy play-off. "Nejsme v euforii. Možná jsme nadšení, jak nám to jde a jaké jsou výsledky. Kluci jsou ale úplně v pohodě, užívají si to, ale nikdo nic nepodcení. Třinec je obrovsky silné mužstvo, dokázali to v základní části, kdy skončili druzí pár bodů za Libercem. Všechny zápasy jsou vyrovnané, ve třech ze čtyř bylo prodloužení," podotkl kouč Vladimír Růžička.

Jeho svěřenci mají k dovršení postupu celkem tři pokusy, ale zkušený kouč na to nechce nijak spoléhat. "Můžete to mít dobře rozehrané a stačí jedna chyba, která celou sérii ovlivní. Můžeme se vrátit k nám, můžeme jet k nim. Může to dopadnout všelijak. Pořád máme z Třince respekt a víme, že jsou silní. Pokusíme se to uhrát už ve středu," doplnil Růžička.

"Třinec je silný soupeř s velkou kvalitou. A poslední krok bývá někdy hodně těžký. Sérii máme ale dobře rozehranou, a pokud k následujícím zápasům přistoupíme jako doteď, myslím, že to můžeme zvládnout," uvedl chomutovský bek Juraj Valach.

Sport
zdroj: ČT4

Bílí Tygři Liberec - Škoda Plzeň (18:00)

Liberec sice ztratil v Plzni třetí zápas (3:6), v sérii ale potvrzuje roli favorita a mečbol získal v pondělí po jednoznačném vítězství 4:0. Do dalšího boje však chtějí jít Bílí Tygři s pokorou stejně jako do čtvrtého duelu v sérii.

"Každopádně série ještě není zdaleka rozhodnutá. Hotovo bude, až vyhrajeme čtvrtý zápas," řekl brankář Roman Will, který ve svém prvním duelu v play-off vychytal hned nulu.

"My máme sebevědomí, máme dobře natrénováno, ale Plzeň je výborný tým, který je hodně nepříjemný a nic nám nedá zadarmo. Ve středu se na nás budou chtít vytáhnout a my se na to musíme zase dobře připravovat. Určitě nepřemýšlíme tak, že je série rozhodnutá," doplnil Will.

V brance nahradil zkušeného Jána Lašáka a kouč Filip Pešán je rád, že má takto silnou dvojici k dispozici. "Mám s nimi těžké rozhodování celou sezonu. Oba jsou výborní gólmani," neprozradil Pešán, kdo se v brankovišti představí v pátém duelu.

Plzeň dokázala přes ztrátu dvou zápasů otočit sérii předkola s Vítkovicemi z 0:2 na 3:2 na zápasy a rozhodně se nevzdává ani proti suverénovi, který v minulé i v této sezoně vládne extralize.

"Určitě jsme neřekli poslední slovo. Je to play-off. Je to 1:3 na zápasy, ale my do Liberce pojedeme se vztyčenou hlavou a určitě soupeři nedáme nic zadarmo," uvedl trenér Ladislav Čihák.

Podle útočníka Miroslava Indráka má Plzeň šanci uspět, pokud bude hrát jako v nedělním duelu. "Když dáme první gól, tak budeme mít šanci to urvat," sdělil.

Plzeň na ledě Liberce prohrála pětkrát za sebou a čeká na úspěch na severu Čech od listopadu 2015, kdy tam vyhrála 5:4 po samostatných nájezdech. "Ale víme, že jsme s Libercem hráli vyrovnané zápasy, doma jsme je porazili a už je na čase, abychom to uhráli i venku," řekl plzeňský obránce Petr Kadlec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články