Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

European Trophy: Kometa vyhrála v Liberci

Liberec - Hokejisté Liberce vstoupili do přípravného turnaje European Trophy porážkou, když v utkání Jižní divize podlehli extraligovému sokovi Kometě Brno těsně 1:2. Jihomoravané, kteří vedli po dvou třetinách dvoubrankovým rozdílem, si připsali v již třetím vystoupení v soutěži první tříbodový zisk.

Hokejisté Komety Brno
zdroj: ČTK

První třetina v liberecké Svijanské aréně gól nepřinesla a ani vyložených šancí nebylo k vidění mnoho. Ve čtvrté minutě zkoušel brněnský Malec najít Zohornu, ten ale kotouč nezpracoval. Následně se Malec opět dostal k odraženému puku, liberecký brankář ale střelu zasáhl lapačkou. Hosté dále měli o něco málo více ze hry, ke gólu to však nevedlo.

Na ten si diváci ve starší z libereckých hokejových hal museli počkat do druhé třetiny. Po dvou šancích Liberce otevřela skóre utkání paradoxně Kometa. V pětadvacáté minutě Švrčkovu ránu domácí gólman Vošvrda ještě vyrazil před sebe, na Zohornovu dorážku však už neměl. Vedoucí gól hostů hru zrychlil a byli to opět Brňané, kdo skóroval. Na konci druhé třetiny využil přesilovku po kombinaci Švrček - 0:2.

V závěrečné dvacetiminutovce se aktivity ujali domácí a snažili se vyrovnat, Hoviho branku ovšem na začátku třetí třetiny dobývali marně. Na začátku padesáté čtvrté minuty jel Bartovič sám na branku, Hovi ho ale vychytal. Následující minutu se skóre nicméně již měnilo, tečí snížil Kudrna.

Liberec gól navnadil a Tygři se ještě zvedli k závěrečnému náporu. Blízko vyrovnání byl Čakajík, minutu před koncem po tyčce Hovi pochopil, jak je důležité mít správně postavenou branku. Víc jak menší šarvátku ale závěr zápasu již nenabídl. Brněnská Kometa získala v European Trophy poprvé tři body, Liberec bude mít šanci na první výhru v turnaji ve čtvrtek, kdy bude hostit Pardubice.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články