Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Euro Hockey Tour se po čtyřech letech vrací do Brna, hokejisté se v přípravě představí i v Porubě

Hokejová reprezentace se v generálce na mistrovství světa v Rize a Tampere představí na domácích Českých hrách v Brně. Turnaj Euro Hockey Tour se tam v květnu vrátí po čtyřech letech. Moravská metropole rovněž přivítá již v sobotu 29. dubna duel Euro Hockey Challenge proti Rakousku.

Ještě předtím se svěřenci finského trenéra Kariho Jalonena představí v duelech EHCh ve čtvrtek 20. dubna a o den později proti Slovensku v Ostravě v RT Torax areně, kde hraje zápasy prvoligová Poruba.

Turnaj EHT hostilo Brno naposledy v roce 2019 a měl se tam uskutečnit i o rok později, ale byl kvůli koronavirové pandemii zrušen. V roce 2021 se konal v pražské O2 areně a loni v ostravské Ostravar Aréně.

"Čeká nás poměrně náročná příprava směřující k vrcholu sezony v podobě mistrovství světa. Rozhodli jsme se vytvořit pomyslnou základnu pro celou přípravu v Brně, kde nám Kometa poskytne ideální podmínky pro trénink, jak na ledě, tak i mimo led," uvedl manažer reprezentace Milan Hnilička.

"Například kustodi nebudou muset řešit často složitou otázku logistiky veškerého hokejového materiálu a třeba na zápas do Lince vezmou pouze nezbytné věci pro jedno utkání," doplnil Hnilička.

Česká reprezentace odstartuje zápasovou přípravu na MS duely v EHCh proti Německu. Ve čtvrtek 13. dubna se od 19:30 představí v Kasselu a o dva dny později od 17:00 je naplánovaná odveta ve Frankfurtu nad Mohanem.

Následovat budou další týden duely v Ostravě se Slovenskem se shodným začátkem 17:10. Ve čtvrtek 27. dubna od 18:30 hostí Rakousko duel v Linci a o dva dny později se bude hrát od 16:00 v Brně.

Do Českých her vstoupí Češi ve čtvrtek 4. května od 18:20 proti Finsku. O dva dny později změří síly se Švédskem (16:00) a v neděli 7. května je ve stejný čas čeká souboj se Švýcarskem.

"Atmosféra byla skvělá. Těšíme se na zápasy v Brně i Ostravě. Připravujeme pro fanoušky co nejvíce zábavy, aby si zápasy užili. Hráčům budeme držet palce, ať doma naladí dobrou formu, aby nám udělali na nadcházejícím mistrovství světa radost," uvedla Jana Obermajerová ze spolupořádající agentury BPA sport marketing.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články