Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

ET: Plzeň zvládla i čtvrtý zápas, gólem pomohl Sýkora

Praha - Hokejisté Plzně vyhráli i svůj čtvrtý zápas v European Trophy a na výsledku 3:1 proti vídeňským Capitals se podílel brankou a asistencí útočník Petr Sýkora. Čtyřiatřicetiletý dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru a mistr světa z Vídně z roku 2005 s Indiány trénuje a v jejich dresu nastoupil v letošní přípravě poprvé. Dařilo se i dalším českým týmům, České Budějovice posílily své naděje na postup do play-off výhrou nad Slovanem Bratislava 2:1, Liberec se prosadil ve švédském Nässjö proti jönköpingskému HV 71 (3:0) a Sparta doma zdolala finského mistra IFK Helsinky 3:2. Neuspěla pouze pražská Slavia, když doma nestačila na Jokerit Helsinky (2:4) a připsala si v pátém utkání v soutěži čtvrtou porážku.

Radost hráčů Plzně
zdroj: ČT4

Sýkora, u něhož stále ještě není definitivně rozhodnuto, zda v mateřském klubu zakotví napevno, nebo zvolí jiné angažmá, nastoupil v první formaci s Martinem Strakou a Radkem Dudou. Kanonýr, jenž načal v Plzni minulou sezonu a pak odešel do Dinama Minsk, v 31. minutě v přesilovce prolomil bezbrankový stav.

V závěrečné třetině nejdříve i za Sýkorovy asistence zvýšil v další početní výhodě Duda. Následně snížil v přesilovce Capitals Ferland, ale v závěrečné power play pojistil výsledek Vlasák. Plzeň se tak ve Východní divizi přiblížila na bod vedoucímu Slovanu Bratislava, který ale už odehrál o dva zápasy více.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáže z utkání Sparta - Helsinky a Č. Budějovice - Slovan Bratislava

České Budějovice se díky úspěchu za bratislavský klub dostaly na dvoubodový kontakt a také mají dva zápasy k dobru. Do vedení dostal Jihočechy v 19. minutě obránce Novák a na konci druhé třetiny zvýšil z dorážky Langhammer. Za 17 vteřin sice snížil exbudějovický Michal Hudec, ale skóre se už do konce utkání nezměnilo.

Liberec rozhodl o vítězství nad HV 71 už v první třetině. Druhé vítězství Bílých Tygrů ve třetím utkání v soutěži zařídili trefami v 10. a 13. minutě Nedvěd a Kudrna. I díky vynikajícímu výkonu gólmana Vošvrdy se švédský tým vůbec nedostal na dostřel, naopak v samém závěru ještě jednou inkasoval při power play z hole Špačka.

Utkání Slavia - Jokerit
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Slavia proti Jokeritu aktivně začala a vynutila si první přesilovku, v níž spálil obrovskou šanci Svoboda, ale poté musel na trestnou lavici Jaškin a pomohl tak načít skvělou dvouminutovku finského týmu, který během ní vstřelil tři góly. Nejprve využil početní výhodu Pulkkinen, poté se trefil Dehner a 21 sekund po něm ze samostatného úniku zvýšil již na 0:3 Lahti.

V nástupu do druhé části sice dokázal využít dvojnásobnou přesilovku Roth, jenže ještě v oslabení o jednoho hráče vrátil hned po 14 vteřinách tříbrankové vedení na stranu Jokeritu Eaves. V nástupu do třetího dějství snížil v přesilovce Růžička. Přestože v 47. minutě hráli hosté minutu a čtvrt pět na tři, stav 2:4 se již nezměnil.

IFK Helsinky podporovaný proti Spartě v Tesla aréně početnou a hlučnou skupinkou fanoušků se mohl dostat do vedení už v úvodu zápasu, brankář Pöpperle ale předvedl několik dobrých zákroků. Sparta poté srovnala se soupeřem krok a mohla se střelecky prosadit, skóre otevřel ale až ve 22. minutě Silfver.

Více práce než Pöpperle měl poté jeho protějšek Riksman, který dlouho držel IFK ve vedení. Ve 45. minutě ale kapituloval i on, když se Sersenova střela v přesilové hře odrazila od Jánského zad za brankovou čáru. Sparta i po vyrovnání pokračovala v aktivitě a dostala se i do vedení. Rychlý protiútok zakončil gólem Tenkrát, který ještě v minulé sezoně ve Finsku působil.

Seveřané poměrně lacino vyrovnali, nečekaného odrazu puku od mantinelu využil Ahtola a do prázdné branky vstřelil druhý gól IFK. Pöpperle byl v té chvíli za brankou. Možné prodloužení odmítl Tenkrát, jenž podruhé za sebou vstřelil dva góly a udržel Spartě šanci na postup ze základní skupiny.

Výsledky hokejové European Trophy:

Slavia Praha - Jokerit Helsinky 2:4 (0:3, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Roth (Kadlec, T. Svoboda), 45. V. Růžička ml. - 14. Pulkkinen (Kerälä, Lahti), 16. Dehner, 16. Lahti (Pulkkinen, Eronen), 21. Eaves (Filppula). Rozhodčí: Minář, Fraňo - Charvát, J. Svoboda. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 920.

Sparta Praha - IFK Helsinky 3:2 (0:0, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 46. Jánský (Sersen), 48. Tenkrát (Ton), 58. Tenkrát (Bližňák) - 22. Silfver (Hirschovits, Pöysti), 55. Ahtola (Kousa). Rozhodčí: A. Jeřábek, Souček - Bádal, Bláha. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 988.

HV 71 - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Nedvěd (Trončinský), 13. Kudrna (Dušek, Výtisk), 59. Špaček (Štich). Rozhodčí: Johansson, Linde - Rydh, Pihlblad (všichni Švéd.). Vyloučení: 11:10. Bez využití. Diváci: 812.

HC Mountfield České Budějovice - HC Slovan Bratislava 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Novák (Kašpařík, Martynek), 38. Langhammer (Novák, Podlešák) - 38. M. Hudec (Preisinger). Rozhodčí: Hribík, Šír - Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 2150.

HC Plzeň 1929 - Vídeň Capitals 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 31. P. Sýkora (Duda), 45. Duda (P. Sýkora, Dvořák), 60. Vlasák - 54. Ferland (Bjornlie, Rotter). Rozhodčí: Šindler, Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:0. Diváci: 2177.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články