Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

ET: Pardubice vyhrály nad Tampere v nájezdech

Tampere (Finsko) - Hokejisté Pardubic dokázali smazat na ledě Tappary Tampere v European Trophy tříbrankovou ztrátu a slavili výhru 6:5 po samostatných nájezdech. Zápas rozhodl v rozstřelu Martin Bartek. Východočeši si v pátém utkání v soutěži připsali třetí vítězství a v čele tabulky Jižní divize se dotáhli na Mannheim, který má ale dva zápasy k dobru.

Hokejisté Pardubic
zdroj: ČTK

Úvodní dějství dnes Pardubicím nevyšlo a Tappara v něm získala vedení 3:0. Skóre otevřel v páté minutě Juha Leimu, za 87 vteřin překonal gólmana Vladislava Koutského Sami Venäläinen a v 16. minutě se prosadil znovu Leimu. Český tým se ale vrátil ve druhé části do hry, když snížili Tomáš Zohorna s Petrem Koukalem. Domácí ale díky přesilovkové trefě Joeye Tenuteho 31 sekund před koncem třetiny získali dvoubrankový náskok.

V závěrečném dějství nejdříve na snížení Roberta Kousala odpověděl opět v početní převaze Miikka Männikkö, ale potom se trefil v přesilovce Aleš Píša a v 57. minutě v další početní výhodě vyrovnal Koukal. V rozstřelu se za domácí proti brankáři Martinu Růžičkovi, který nahradil Koutského, prosadil jen Männikkö. Za Pardubice skórovali Koukal i Bartek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články