Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

ET: Pardubice, Liberec a Budějovice si připsaly další výhry

Praha - Hokejisté Pardubic, Českých Budějovic a Liberce vyhráli dnešní zápasy European Trophy a znovu posílili své šance na účast v prosincovém play-off. Pardubice zdolaly doma Kometu Brno 5:4 a vyhouply se do čela Jižní divize. Českobudějovický Mountfield porazil Vídeň Capitals 4:0 a je se dvěma zápasy k dobru ve Východní divizi o bod za Slovanem Bratislava, který zvítězil na ledě Plzně 5:4 po samostatných nájezdech. Západočeši i v pátém duelu bodovali, ale poprvé prohráli. Jsou jen o dva body za Slovanem.

Utkání Sparta Praha - Jokerit Helsinky
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Liberec uspěl po samostatných nájezdech ve Švédsku na ledě Linköpingu 2:1 a navázal na čtvrteční výhru nad HV 71. Má ještě čtyři duely na to, aby zaútočil v Jižní divizi na Pardubice a HV 71. Pražské celky v domácím prostředí s helsinskými kluby prohrály, Sparta s Jokeritem 2:4 a Slavia s IFK 2:3 po nájezdech.

Pardubice s Brnem sice prohrávaly po první třetině 1:2, ale třemi góly ve druhém dějství stav otočily. Kometa dokázala zareagovat a vyrovnat, v 58. minutě však zajistil další cenné body Východočechům Martin Bartek. České Budějovice si proti Vídni připsaly čtvrtou výhru v pátém zápase soutěže. Jihočeši vstřelili dvě ze čtyř branek v přesilových hrách, gólman Jakub Kovář udržel čisté konto.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáže z utkání Slavia - IFK a Sparta - Jokerit

Plzeň proti Slovanu Bratislava dokázala třikrát vyrovnat a utkání poslal do prodloužení svojí druhou trefou večera Radek Duda. V nastaveném čase Indiáni se štěstím přečkali oslabení, ale bonusový bod přesto brali hosté. V páté sérii samostatných nájezdů neuspěl plzeňský Jaroslav Hlinka a naopak na druhé straně překonal brankáře Adama Svobodu Miroslav Preisinger.

Podruhé za sebou ve Švédsku vyhrál Liberec, který tentokrát uspěl po nájezdech. O bonusovém bodu pro Bílé Tygry rozhodl kapitán Petr Nedvěd a pomohl jim i brankář Tomáš Vošvrda, který na penalty nahradil Marka Pince. V nájezdech naopak neuspěla Slavia s IFK.

Zatímco slávisté neproměnili ani jeden pokus, v barvách finského týmu se prosadil Mikael Granlund, autor památného gólu v semifinále letošního mistrovství světa proti Rusku. Dominika Furcha překonal kličkou po vzoru Petera Forsberga. Sparta ve čtvrtek doma přehrála IFK, dnes ale nestačila na Jokerit. Pražané se prosadili až za stavu 0:4, ale více než dvě branky vstřelit nedokázali.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články