Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

ET absolvovaly všechny české týmy, Sparta podruhé vyhrála

Praha - Kompletní sedmička zástupců extraligy se představila v dnešním programu 15 utkání hokejové European Trophy, přičemž všechny české týmy hrály venku. I ve svém druhém vystoupení v letní přípravné soutěži dokázala zvítězit pražská Sparta, která dobyla led Kuopia a stejně jako v úterý v hale bratislavského Slovanu vstřelila pět branek. Cennou výhru si připsal i nováček české nejvyšší soutěže Chomutov, který vyhrál 5:4 po samostatných nájezdech v Jyväskylä. 

Jaroslav Hlinka
zdroj: ISIFA

Sparťané sice prohráli úvodní třetinu, ale poté se stejně jako v prvním utkání Pražanů v novém ročníku soutěže gólově prosadil navrátilec Jaroslav Hlinka a vyrovnal. Krátce nato poslal hosty do vedení finský bek Vallin, obrat dokonal Jánský a v závěrečném dějství definitivně rozhodl dvěma přesnými zásahy Přibyl.

Dramatičtější souboj co do vývoje skóre mají za sebou Severočeši. Mužstvo Pirátů rovněž jako Sparta hrálo již se Slovanem, ale Chomutovští utkání ztratili v samostatných nájezdech. Dnes vedli po gólech Zálešáka a Krafta 2:0 již v čase 6:22, ale o náskok přišli.

Hromas a opět Kraft sice znovu zajistili vedení o dvě branky, ale domácí dokázali znovu odpovědět. Po gólově bohatých dvou úvodních třetinách v té třetí branka nepadla a nakonec rozhodovaly až nájezdy, v nichž Piráti tentokrát uspěli.

Třetím mužstvem, které hrálo již podruhé, byl Liberec. Na úvodní výhru nad Fribourgem ovšem nenavázal a podlehl v Turku tamnímu TPS 2:5. Bez bodového zisku se vrací i extraligový mistr Pardubice z Tampere. Prohry utrpěli i Českobudějovičtí na ledě švédského mužstva Lulea (2:5), Plzeň v Berlíně s Eisbären (4:6) a Kometa Brno s Hamburkem v Crimmitschau (3:7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články