Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

ESPN: Olympijský turnaj v Pekingu bude bez hokejistů z NHL

To, co se při posledním vývoji pandemie koronaviru za mořem čekalo, se nejspíš potvrdilo. Na olympijských hrách v Pekingu nebudou hrát hokejisté působící v NHL. Podle několika zdrojů televize ESPN se na tom kvůli rychle se šířící variantě koronaviru omikron dohodlo vedení soutěže s hráčskou unií NHLPA. Oficiální oznámení by mělo být zveřejněno do 24 hodin.

Maskotem ZOH v Pekingu je panda v ledovém obleku
zdroj: AP autor: Ng Han Guan

Hvězdy nejlepší hokejové ligy světa se tak pod pěti kruhy nepředstaví podruhé za sebou. Poté, co hráči NHL startovali na olympijských hrách pravidelně počínaje "Turnajem století" v Naganu 1998, nehráli už v roce 2018 v Pchjongčchangu.

Na turnaji v Pekingu 9. až 20. února tak budou hráči převážně z evropských lig a nižších severoamerických soutěží. O start pod pěti kruhy v českém výběru přijdou například pětinásobný vítěz Zlaté hokejky David Pastrňák z Bostonu, mistr světa z roku 2010 Jakub Voráček z Columbusu či dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Tampou Bay Ondřej Palát. Tuto trojici zástupci Českého hokeje už v září nahlásili jako jisté účastníky ZOH kvůli mediálním aktivitám. Dalo se očekávat, že u hokejových velmocí by většinu olympijského výběru tvořili právě hráči z NHL.

Vedení NHL se sice s hráčskou asociací NHLPA a mezinárodní federací IIHF definitivně dohodlo na účasti svých hráčů na ZOH 2022 a 2026 letos v září, kvůli rostoucím počtům nakažených ale nakonec hráči ze zámořské ligy v Pekingu nebudou. K dnešku musela liga kvůli koronaviru odložit už 50 zápasů a očekává se, že využije původně plánovanou olympijskou přestávku k dohrání těchto duelů.

K neochotě vyslat hokejisty NHL do Pekingu mohly přispět také nedávné zprávy o tom, že případně nakaženým hráčům bude v Číně hrozit až pětitýdenní karanténa.

NHL měla právo bez hrozby sankcí odříct účast svých hráčů na ZOH do 10. ledna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články