Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Erbanová poprvé skórovala v hokejové reprezentaci a chce zabojovat o olympiádu

Bronzová olympijská medailistka v rychlobruslení Karolína Erbanová dala svůj první gól v reprezentaci hokejistek. V páteční generálce před kvalifikací na olympijské hry v Pekingu pomohla českému týmu porazit v Chomutově Dánsko 4:0. O další branky se postaraly Tereza Radová, Klára Hymlárová a Kateřina Mrázová.

Je nám líto, video expirovalo.
Erbanová poprvé skórovala za hokejovou reprezentaci

Konečnou nominaci hokejistek, které budou bojovat o premiérovou účast na olympijském turnaji žen, oznámí Pacina nakonec až ve středu, kdy musí nahlásit finální soupisku.

Kvalifikace se bude hrát 11. až 14. listopadu právě v Chomutově. Soupeřkami českého týmu budou Norsko, Polsko a Maďarsko.

O naději zahrát si na kvalifikačním turnaji přišly brankářka Kateřina Dvořáková a útočnice Lucie Gruntová s Veronikou Lorencovou.

"Ještě jsme si tady nechali pro jistotu 25 hráček. Ve středu na finální soupisku musíme napsat 23 jmen, takže ještě další dvě budeme muset škrtnout. Je tam ve hře více jmen. Může do toho zasáhnout nějaké zranění, ale i testy na covid, byť jsme zatím měli všechny naprosto v pořádku," řekl Pacina.

Devětadvacetiletá Erbanová, která po medailovém úspěchu na olympiádě v Pchjongčchangu překvapivě ukončila rychlobruslařskou kariéru, bojovala už o nominaci na letošní mistrovství světa.

Na šampionátu v Calgary, kde české hokejisty skončily sedmé, nakonec nestartovala. Teď si udržela naději, že v týmu zůstane.

"Místo nemá jisté, ale je to hráčka, která o tu účast velice bojuje. Velmi nás překvapila v pozitivním duchu. Nejdříve jsme si mysleli, že ji pošleme domů mezi prvními, ale její výkon jak včera, tak i dnes nás přesvědčil, aby tady zůstala a poprala se o místo ve finálním výběru," uvedl Pacina.

"Na Karolíně je patrné i její působení ve Švédsku. Její hokejové instinkty jsou zase o pořádný kus dál, než tomu bylo před světovým šampionátem. Věděli jsme, že je to fantastická bruslařka s ohromným tahem na branku, ale ona je zároveň i skvělá kamarádka do kabiny a svým profesionálním přístupem je pro nás ohromným přínosem," prohlásil Pacina.

Ve čtvrtek se proti Dánkám české hokejistky mnohem více natrápily, ale i tak vyhrály 3:1. "Oba zápasy byly velice odlišné. Včera jsme měli hodně hráček nemocných, zápas se nám líbil jen v jedné třetině, nebyli jsme vůbec spokojení. Spoustu prostoru dostaly hráčky, které bojují o místa v sestavě. A zápas proběhl, jak bychom si představovali," řekl Pacina.

Pro kvalifikaci nemůže počítat s Michaelou Pejzlovou, která má problémy se zápěstím, a mimo hru zůstane i Tereza Vanišová.

"Byla ve Švédsku suspendovaná a nemohla by hrát první zápas, proto s ní nelze pro kvalifikaci počítat. Chtěli jsme tu hráčky, které budou moct nastoupit do všech tří utkání," uvedl Pacina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články