Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Erat se po půl roce vrátí na led, na spolupráci s Plekancem se těší

Po více než půlroční přestávce se na extraligový led vrací kapitán hokejové reprezentace na olympijských hrách v Pchjongčchangu Martin Erat. Sedmatřicetiletý útočník, který v předešlých dvou sezonách výrazně pomohl Brnu k zisku mistrovského titulu, oblékne dres Komety ve čtvrtečním zápase proti Spartě.

Martin Erat
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Těším se, uvidím, co to se mnou udělá," uvedl Erat. Zkušený hráč, který odehrál více než 900 utkání v NHL, naskočí později do rozehrané soutěže poprvé v kariéře.

"Byl jsem tak domluven s Liborem Zábranským. Roli hrály i rodinné důvody a chtěl jsem si taky odpočinout. Navíc si myslím, že jsem o nic nepřišel," usmál se.

Lépe načasovat návrat na extraligový led nemohl. Kometu čeká šlágr s odvěkým rivalem z Prahy, nicméně Erat to tak vyhroceně, jako třeba fanoušci, nebere.

"Je to úplně jedno, proti komu budu hrát. Prostě to vyšlo proti Spartě a já si proti ní rád zahraju," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Erat s Plekancem už trénovali s Kometou

Už začátkem týdne trenér a majitel Komety Libor Zábranský uvedl, že počítá s Eratovou spoluprací s novou hvězdnou posilou Tomášem Plekancem.

"Už jsme spolu něco odehráli, takže v tom problém není. Spíš jde o to, že je to můj první zápas. Jsem rád, že je tady Pleky a že si spolu zahrajeme," uvedl Erat.

Jak může Tomáš Plekanec pomoct Kometě? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Zatímco jeho spoluhráči mají na kontě už i přes třicet zápasů v sezoně, Erat půjde ve čtvrtek do prvního.

"Tělo reaguje na moje stáří tak akorát, uvidím, jak to bude vypadat v zápase. Chtěl jsem naskočit do zápasu ještě před reprezentační přestávkou, abych si otestoval zápasové zatížení, v té pauze můžu zase více potrénovat. Bude dost času připravit se na play-off," uvedl odchovanec Třebíče.

Přestože Erat nehrál soutěžní zápasy, na led chodil. "Jsem rád, že jsem si mohl dát tuto pauzu, byl jsem s dětmi na ledě. Doprovodil jsem syna do první třídy a nejsem tak obouchanej jako v předchozích letech," řekl.

Kometa není v této fázi sezony v optimální formě a patří jí až osmé místo v tabulce. "My se připravujeme tak, abychom byli nejlepší v play-off. Jde o to, načasovat formu, aby gradovala v závěru sezony," uvedl Erat.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články