Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Erat rozhodl v nájezdech o výhře Nashvillu

Nashville - Český hokejový útočník Martin Erat se v úterním utkání NHL dvěma góly zasloužil o výhru Nashvillu nad Philadelphií 4:3 po samostatných nájezdech. Erat nejprve svou dvacátou trefou v sezoně přispěl v první třetině k vedení Predators 3:1, když pak domácí o dvoubrankový náskok v třetí třetině přišli, rozhodl Erat o vítězství svého týmu v penaltovém rozstřelu. Důležité dva body vybojovali také hokejisté Montrealu, kteří vyhráli 3:1 na ledě New Yorku Rangers. Canadiens, kteří si připsali šestou výhru v řadě, tak v tabulce Východní konference poskočili na šestou příčku a zvýšili odstup před devátými Rangers na sedm bodů.

Zaváhání Rangers využili hokejisté Bostonu, kteří i díky gólu a asistenci Davida Krejčího porazili Carolinu 5:2 a na osmém místě tabulky Východní konference odskočili Rangers na rozdíl tří bodů.

Naopak vidina play-off se zase o něco víc vzdálila hokejistům Floridy, kteří nezvládli souboj s nejlepším týmem celé NHL Washingtonem a podlehli mu vysoko 3:7. Brankář Tomáš Vokoun vydržel v brance jen 34 minut, během nichž inkasoval z 21 střel pět gólů; pak přepustil místo náhradníkovi Scottu Clemmensenovi.

Díky třem výhrám za sebou stále drží naději na postup do play-off hokejisté Minnesoty, kteří porazili 4:2 Edmonton a v tabulce Západní konference ztrácejí na desátém místě šest bodů na osmý Detroit. Druhou hvězdou úterního utkání byl vyhlášen český útočník Martin Havlát, který přihrál na úvodní gól a čtvrtý sám dal.

Mezi střelce se zapsal také Milan Hejduk, jenž jedním gólem přispěl k výhře Colorada nad St. Louis 5:3. Avalanche tak v bitvě o první místo v tabulce Severozápadní divize snížili ztrátu na Vancouver, který prohrál 2:5 s New Yorkem Islanders a před Coloradem vede už jen o tři body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články