Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Erat pomohl v NHL Nashvillu gólem k výhře, pak musel na šití

New York - Český útočník Martin Erat se podílel ve středečním utkání NHL jednou brankou na vítězství hokejistů Nashvillu 3:2 v Detroitu. V 21. minutě zvýšil na 2:0 a v posledních čtyřech utkáních zaznamenal šest bodů. Ze zápasu si odnesl i nechtěnou památku. Po nešťastném zásahu holí Tomase Holmströma musel v polovině duelu do kabiny, kde mu lékaři sešili tržnou ránu na hlavě. "Má asi tři nebo čtyři stehy kousek od koutku oka," uvedl trenér Nashvillu Barry Trotz. Útočník Detroitu obdržel čtyřminutový trest, paradoxně během Holmströmova vyloučení ale domácí snížili.

Hokejisté Pittsburghu jsou momentálně k nezastavení. Vedoucí tým soutěže porazil doma Toronto přesvědčivě 5:2 a připsal si už jedenáctou výhru v řadě. K prodloužení série, která je druhou nejdelší v historii klubu, přispěli dvěma góly Sidney Crosby a Mark Letestu. Český obránce Tomáš Kaberle asistoval u druhé branky hostí.

Kaberle v minulém utkání eliminoval se spoluhráči Alexandra Ovečkina z Washington, nyní před nimi stál další těžký úkol: zastavit rozjetého Crosbyho. Kapitán Penguins bodoval v sedmnáctém zápase po sobě. Dvěma vstřelenými góly zpochybňuje tvrzení, že v současné éře NHL už není možné mít sezonu, v níž hráč dá průměrně jeden gól na zápas.

Obrat se povedl i Vancouveru, který ještě osm minut před koncem třetí třetiny prohrával s Anaheimem o dva góly. Manko ale dokázali domácí smazat a v penaltovém rozstřelu rozhodl o druhém bodu a vítězství 5:4 Jeff Tambellini. Anaheim měl při třetím inkasovaném gólu i smůlu, když brankáře Curtise McElhinneyho zasáhla střela Christiana Ehrhoffa přímo do masky. Na gólovou dorážku Daniela Sedina nemohl reagovat, protože mu rána způsobila krvavé zranění a padl na led. V brance ho vystřídal Jonas Hiller.



Drama připustili i hokejisté Chicaga, hrající bez dvou klíčových opor Mariána Hossy a Patricka Kanea - za stavu 4:1 umožnili Dallasu dvěma góly snížit. V závěrečné třetině už si ale obhájci titulu těsné vedení pohlídali a gólem do prázdné branky pečetili výhru 5:3.

Hokejisté Vancouveru
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články