Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Erat pomohl gólem a asistencí k výhře Nashvillu

New York - Hokejový útočník Martin Erat byl jediným úspěšným českým střelcem v sobotních zápasech NHL, do nichž zasáhlo dvacet týmů. Třebíčský rodák přispěl brankou a asistencí k výhře Nashvillu 4:3 nad Atlantou a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Osmnáctou trefou v sezoně se Erat dotáhl na nejlepšího českého kanonýra v soutěži Milana Michálka z Ottawy. Erat v utkání hýřil aktivitou a na brankáře Johana Hedberga, který nastoupil počtvrté za sebou místo Ondřeje Pavelce, vyslal pět střel. Hned první z nich vyrazil švédský gólman ve čtvrté minutě jen před sebe a důrazný Joel Ward otevřel skóre. V polovině zápasu pak český útočník zvýšil prudkou střelou z mezikruží už na 3:1.

Martin Erat
zdroj: ČTK/AP autor: ČTK/AP

Predators sice do druhé přestávky náskok prohospodařili, ale hned po sedmi sekundách závěrečného dějství zasadili soupeři rozhodující ránu zásluhou gólu Jasona Arnotta. Nashville výhrou prolomil sérii pěti neúspěchů a v tabulce Západní konference drží sedmou příčku.

V roli asistentů figurovali v zápase mezi Ottawou a Montrealem čeští hokejisté Filip Kuba a Tomáš Plekanec, kteří si shodně připsali dvě přihrávky. Kuba připravil pro Senators první dvě branky zápasu, hosté smazali dvoubrankové manko po akcích Plekance. V prodloužení rozhodl o rekordní deváté výhře Ottawy v řadě útočník Mike Fisher v netypické herní situaci tří proti třem.

Nepříjemnou zprávou pro rozjetou Ottawu je zranění Nicka Foligna, který si při blokování střely Marka-Andre Bergerona zlomil pravou nohu a bude chybět šest až osm týdnů. Montreal zase přišel o svého nejlepšího střelce Mikea Cammalleriho, jenž po srážce s Antonem Volčenkovem utrpěl zranění kolena. Podruhé za sebou se Canadiens museli obejít bez obránce Jaroslava Špačka, který má blíže nespecifikované zranění horní poloviny těla.

Hokejisté Phoenixu položili základ k výhře 3:2 nad New Yorkem Rangers už v první třetině, kdy dali všechny tři góly. U druhého asistoval Robert Lang, pro něhož to byla 700. přihrávka v NHL. Hosté v poslední třetině dvěma góly utkání zdramatizovali, ale o závěrečný nápor je připravil Michal Rozsíval, který za faul vysokou holí obdržel v časem 58:01 dvouminutový trest.

Naopak Vancouver byl v dotahování tříbrankového deficitu úspěšný. Canucks rovněž prohrávali v Torontu po úvodní dvacetiminutovce 0:3, ale v prostřední části jednou brankou snížili a v závěrečném dějství čtyřmi góly utkání zvrátili ve svůj prospěch. Na výhře 5:3 měla opět největší podíl elitní formace, která zařídila všech pět branek. Alexandre Burrows vstřelil stejně jako Daniel Sedin dva góly a Henrik Sedin přidal poslední.

Toronto kleslo na poslední příčku ve Východní konferenci místo Caroliny, jež zvítězila nad Chicagem 4:2. Hurricanes zlomili nerozhodný stav 2:2 dvěma góly v 50. minutě. U rozdílové branky asistoval Jiří Tlustý. Hvězdou zápasu byl brankář Cam Ward, jenž zlikvidoval 39 střel.

Carolina zvítězila ve čtvrtém utkání za sebou a Ward v tomto období zastavil 129 ze 134 střel. "Cítím se teď jistě. Je to ale výsledek hry spoluhráčů, kteří jsou velmi obětaví. Hrajeme s daleko větším sebevědomím. To všechno mě pak nutí předvádět co nejlepší zásahy," uvedl Ward.

V zápase mezi Bostonem a Los Angeles padly všechny čtyři branky v normální hrací době v početní výhodě. O využití jedné z přesilových her se postaral i David Krejčí, který se prosmýkl podél pravého mantinelu a ideálně předložil puk skórujícímu Marku Recchimu. Vítěze utkání musel nakonec určit až penaltový rozstřel, v němž rozhodl v šesté sérii o výhře Los Angeles 3:2 útočník Jarret Stoll. Prodloužil tím trápení Bruins, kteří se z výhry neradovali v sedmém zápase za sebou.

Ještě hůře je na tom Edmonton. V derby na ledě Calgary, které se nazývá bitva o Albertu, prohrál vysoko 1:6 a připsal si už třináctou porážku v řadě. Už pouze jeden neúspěch dělí Oilers od vyrovnání nejhorší černé série v historii klubu. Domácím hrdinou byl Jarome Iginla, autor čtyř bodů za dvě branky a dvě asistence, jenž se stihl i poprat.

"Nezáleží na postavení v tabulce, tyhle zápasy jsou vždy nesmírně důležité a vyhecované. Je to znát i z reakce fanoušků," podotkl Iginla, jehož tým je v Západní konferenci na posledním postupové místě do play off. Edmonton je na samém dně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články