Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Erat pomohl asistencí k výhře Nashvillu

Los Angeles - Včera se v NHL odehrály pouze dva zápasy. K výhře Nashvillu 4:3 nad Los Angeles pomohl jednou asistencí i český útočník Martin Erat. Predátoři si tak připsali osmou výhru z posledních jedenácti zápasů a poskočili do elitní osmičky v tabulce Západní konference. Ve druhém zápase porazila Atlanta Washington vysoko 5:1, přestože hokejisté Capitals stříleli dvakrát častěji než Trashers a na střely zvítězili 50:25.

Nashville má nyní dvoubodový náskok před devátým Edmontonem a Los Angeles už na Predátory ztrácejí sedm bodů. "Máme teď plno sebevědomí a chceme z každého zápasu vytěžit maximum. Dnes to byl jeden z těch duelů, který nám mohl hodně pomoci a věděli jsme, že nutně potřebujeme zvítězit. Chtěli jsme jim odskočit v tabulce a jsme moc rádi, že se nám to podařilo," prohlásil útočník Nashvillu Steve Sullivan.

V druhém pondělním duelu rozstřílela Atlanta 5:1 Washington. Atlanta si díky triumfu nad Washingtonem připsala šesté vítězství za sebou a vytvořila tak klubový rekord. První hvězdou zápasu byl vyhlášen brankář Kari Lehtonen, který si připsal 49 úspěšných zákroků, což je nejvíc v jeho kariéře. O čisté konto přišel finský gólman až 75 sekund před koncem třetí třetiny, kdy ho překonal Eric Fehr.

Ovečkin, který poprvé během jedenácti zápasů vyšel bodově naprázdno, byl po utkání tak znechucený, že zámořským reportérům odmítl žádost o rozhovor. "To se někdy stává, že se dobří gólmani postaví třeba na hlavu a vy jim prostě nemůžete dát gól. Lehtonen to dnes předvedl," poznamenal kouč Capitals Bruce Boudreau.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články