Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Erat pečetil v NHL gólem z trestného střílení výhru Nashvillu

New York - Český hokejista Martin Erat pečetil ve třetím utkání úvodního kola play-off NHL gólem z trestného střílení vítězství Nashvillu 4:1 nad Chicagem, po němž se Predators ujali v sérii vedení 2:1 na zápasy. Osmadvacetiletý útočník dostal v poslední třetině možnost jet nájezd poté, kdy ho ve vyložené šanci fauloval Dustin Byfuglien. Erat střelou na lapačku zaznamenal čtvrtou branku týmu a stal se prvním hráčem v historii klubu, který se v play off prosadil z této herní situace.

Hokejisté Ottawy zatím nenašli způsob, jak zastavit Sidneyho Crosbyho, který ve čtyřech zápasech série nasbíral už jedenáct bodů. Tentokrát se kapitán Pittsburghu podílel dvěma brankami a stejným počtem asistencí na výhře 7:4. Obhájce Stanleyova poháru hlavně díky jeho produktivitě vede v sérii už 3:1 a od postupu do dalšího kola ho dělí jedna výhra.

V komplikované situaci jsou i hokejisté New Jersey, kteří podlehli ve Philadelphii 1:4 a v sérii prohrávají 1:3 na zápasy. "Hlavní problém je, že nedáváme víc branek a neumíme dovést utkání do vítězného konce, ani když se dostaneme do vedení," hledal Patrik Eliáš příčinu nezdarů Devils, kteří do série vstupovali ze druhého místa Východní konference.

Zbývající dvě série jsou vyrovnané 2:2. Detroit zdolal Phoenix 3:0 a brankář Jimmy Howard alespoň na chvíli umlčel kritiky, kteří v minulých utkáních zpochybňovali jeho výkony. Gólově se dvakrát prosadil Henrik Zetterberg, třetí zásah zaznamenal Pavel Dacjuk. 

Souboje Colorada se San Jose jsou sice duely osmého a prvního týmu Západní konference, ale na výsledcích to není znát. Úvodní střetnutí pro sebe rozhodli hráči Avalanche v závěrečné minutě, v dalších třech zápasech utkání dospělo do prodloužení. V posledním z nich se radovalo San Jose, které zvítězilo 2:1 a vyrovnalo stav série. Klíčovým hráčem Sharks se stává útočník Joe Pavelski, který dal rozdílový gól ve dvou prodlouženích. V dresu domácích chyběl Milan Hejduk, který předchozí zápas nedohrál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články