Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Erat nastřílel Vancouveru hattrick a přidal asistenci

New York - Martin Erat z Nashvillu v úterním utkání NHL prakticky sám rozhodl o výhře 4:2 nad Vancouverem. Osmadvacetiletý útočník dal tři góly a na ten zbývající přihrál. Svůj druhý hattrick v kariéře rozložil rovnoměrně do všech třetin. Vstřelil první dva góly zápasu a trefou do prázdné branky při závěrečné power-play soupeře uzavřel skóre. Erat bodoval ve čtvrtém zápase v řadě a během této série obohatil své konto o pět branek a tři asistence. Roli výborného tvůrce hry opět potvrdil český útočník Tomáš Plekanec, který třemi asistencemi režíroval výhru Montrealu 4:1 na ledě Ottawy. Kladenský odchovanec nasbíral v sezoně už 25 přihrávek a v této statistice patří společně s krajanem Tomášem Kaberlem z Toronta do elitní desítky soutěže.

Současná produktivita Martina Erata je v ostrém kontrastu s tím, jak málo se prosazoval v úvodu sezony, kdy v sedmnácti utkáních skóroval jen jednou. V následujících deseti zápasech už se ale trefil osmkrát.

"Na začátku sezony se ke mně puky neodrážely, snažil jsem se tím ale nezabývat a makat na sobě dál. Jsem šťastný, že se to teď obrátilo a vyvíjí se to správným směrem," uvedl český útočník. Důkazem byla úterní první Eratova branka, při níž puk odražený od zadního mantinelu jen nahodil směrem na branku a od brusle gólmana Vancouveru Roberta Luonga si kotouč našel cestu za čáru. Druhý gól už žádným dílem náhody nebyl. Třebíčský rodák dostal puk za oba obránce, přehodil si jej z forhandu na bekhend a střelou mezi betony zvýšil. Střelou do prázdné branky navázal Erat na svůj první hattrick v NHL. Ten se mu povedl v květnu 2008 v Edmontonu.

Střeleckou produktivitou se Erat odvděčil trenéru Barrymu Trotzovi za důvěru a zařazení do první formace k Stevu Sullivanovi a Jasonu Arnottovi. "Hledal jsem nějakou variantu, jak pozměnit první útok. Byli v něm naši tři nejstarší hráči, kteří spolu odehráli spoustu zápasů. Někdy se ale stává, že po tak dlouhé době vypadají vyčichle, proto jsem se rozhodl takto," vysvětlil trenér Nashvillu posunutí Erata do první řady.

Tomáš Plekanec opět zářil

Hlavním strůjcem vítězství Montrealu byl vedle Plekance, který na tři góly přihrál, slovenský brankář Jaroslav Halák. Ten zlikvidoval 45 střel soupeře, přičemž inkasoval jen jednou na začátku druhé části, kdy vyrovnal na 1:1 Mike Fisher. Vedení strhl na stranu Montrealu v přesilové hře po přihrávkách Plekance a Romana Hamrlíka obránce Marc-Andre Bergeron, další dva góly přišly v závěrečných třech minutách utkání. Duel nedohrál český obránce Jaroslav Špaček, který už v první třetině odstoupil kvůli zranění v dolní části těla.

Hokejisté Dallasu prohospodařili v Anaheimu tříbrankový náskok a prohráli 3:4 v prodloužení. Na konci druhé části zavelel k obratu Joffrey Lupul a ve třetí třetině dvěma góly poslal zápas do prodloužení Dan Sexton, jenž hrál teprve své třetí utkání v NHL.

Až ve třetím zápase na lavičce Philadelphie se trenér Peter Laviolette mohl radovat z výhry. Jeho svěřenci v domácím utkání přehráli New York Islanders 6:2. Flyers, odborníky považovaní za jednoho z kandidátů na zisk Stanleyova poháru, přerušili sérii pěti proher a v tabulce Východní konference se posunuli ze třináctého na desáté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články