Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Erat gólem a asistencí pomohl Nashvillu k výhře v Columbusu

New York - Český hokejový útočník Martin Erat pomohl ve čtvrtečním utkání NHL gólem a asistencí k výhře Nashvillu na ledě Columbusu 3:0. Erat ve 32. minutě svou jedenáctou trefou v sezoně otevřel skóre zápasu, o 123 sekund později přihrál v přesilové hře na druhý gól Miku Fisherovi. Erat se díky dvěma bodům posunul během zápasu do čela týmové produktivity, když se s 32 body vyrovnal dosud vedoucímu Shea Weberovi. Ten však v poslední minutě skóroval do prázdné branky při power-play domácích a opět Eratovi o bod odskočil.

Třicetiletý český reprezentant byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu hned za brankářem Pekkou Rinnem, který zneškodnil 38 střel a počtvrté v letošní sezoně vychytal čisté konto. Predators zejména díky němu vyhráli devět z posledních jedenácti zápasů, přičemž Rinne jich odchytal deset a v osmi inkasoval dva nebo méně gólů. "Teď se nám opravdu daří, jako tým jsme stále silnější a silnější," prohlásil Rinne. "Soupeř podal dobrý výkon, měl spoustu střel, ale my pořád hráli svou hru. V tom je naše síla, hrajeme pořád stejně a dokážeme podávat konzistentní výkony."

Povedený večer prožil také český gólman Ondřej Pavelec, jenž 25 zákroky dovedl Winnipeg k výhře 4:1 nad Buffalem. Jets tak připravili Sabres čtvrtou porážku v řadě, sami naopak přerušili sérii dvou proher na domácím ledě. Zároveň se Winnipeg přiblížil na rozdíl pouhých tří bodů Washingtonu a Floridě, které se dělí o vedení v tabulce Jihovýchodní divize. Stejný počet bodů chybí Jets na postup do elitní osmičky.

"Když chcete hrát play-off, musíte bezpodmínečně vyhrávat domácí zápasy. Jsme rádi, že jsme dnes napravili předchozí zaváhání. Naši fanoušci byli opět fantastičtí a myslím, že jsme je odměnili poctivým výkonem," uvedl Pavelec. Jeho tým dostal do vedení ve 12. minutě Andrew Ladd, o vyrovnání se postaral ve 25. minutě Drew Stafford. Od té chvíle už byl ale Pavelec neprůstřelný a jeho spoluhráči pak rozhodli zápas dvěma góly v přesilových hrách.

Dvanáctý gól v sezoně vstřelil útočník Petr Sýkora, v souboji s Bostonem byl však jediným úspěšným střelcem New Jersey, kteří podlehli Bruins 1:4. Sýkorův gól v 19. minutě přitom na dlouhou dobu znamenal vedení Ďáblů 1:0. Obhájci Stanleyova poháru otočili zápas až čtyřmi góly ve třetí třetině. Ve 44. minutě nejprve vyrovnal Andrew Ference, ve 48. minutě pak Bruins díky dvěma gólům v rozmezí 35 sekund odskočili do vedení 3:1, které potvrdil v poslední minutě trefou při power-play Chris Kelly.

Asistenci u vítězného druhého gólu si připsal David Krejčí, jenž v přesilové hře naservíroval puk před prázdnou branku Nathanu Hortonovi. Zvratu v utkání předcházel proslov útočníka Shawna Thortona v kabině Bostonu mezi druhou a třetí třetinou. "Řekl jsem něco ve smyslu, že jsme přece mnohem lepším týmem, než co předvádíme na ledě," prozradil Thornton, který přihrál na dva góly a byl vyhlášen první hvězdou večera.

Velké překvapení se zrodilo ve Philadelphii, která prohrála 1:4 s New Yorkem Islanders. Letci podlehli Ostrovanům na domácím ledě poprvé od dubna 2007. Islanders si připsali teprve třetí vítězství v posledních 29 vzájemných zápasech. Možná jim k tomu pomohla i speciální akce, v rámci níž na šňůru zápasů na hřištích soupeřů vyrazili s týmem i otcové hráčů. S jejich podporou vyhráli v úterý 3:0 ve Washingtonu, nyní uspěli i ve Philadelphii. "Asi bychom je s sebou měli brát častěji," usmíval se po utkání John Tavares, který přihrál na dva góly a bodoval tak v jedenáctém utkání za sebou.

Lví podíl na úspěchu Islanders měl také brankář Jevgenij Nabokov, který si připsal 40 zákroků a v posledních dvou zápasech zlikvidoval 57 z 58 střel. "Chytal neuvěřitelně, předvedl několik opravdu famózních zákroků. Už jsme tady dlouho nevyhráli a tenhle úspěch nám určitě zvedne sebevědomí," věřil útočník Mark Streit, jehož tým dělí plných deset bodů od osmého místa v tabulce Východní konference.

Ve fantastické formě chytá slovenský brankář Jaroslav Halák, jenž dovedl St. Louis k nejtěsnější výhře 1:0 nad Edmontonem. Halák vychytal druhé čisté konto v řadě a třetí z posledních čtyř zápasů. Oilers ho ale příliš neprověřili, šestadvacetiletý rodák z Bratislavy čelil jen 15 střelám.

Devátou výhru z uplynulých jedenácti utkání vybojovala Ottawa, která porazila 4:1 San Jose. Senators vyhráli první vzájemný zápas po téměř devíti letech, naposledy se radovali z výhry nad Žraloky v říjnu 2003.

Pozici nejproduktivnějšího hráče NHL si upevnil ruský útočník Jevgenij Malkin, jenž dvěma góly přispěl k výhře Pittsburghu 4:1 na ledě New Yorku Rangers. Tučňáci rozhodli o svém triumfu třemi góly ve třetí třetině a po předchozí sérii šesti porážek si připsali čtvrtou výhru v řadě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články