Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Energie otočila zápas v Liberci, nájezdy rozhodl Černoch

Karlovy Vary zvítězily na ledě Liberce 4:3 po samostatných nájezdech a vyhrály čtvrtý z posledních pěti zápasů. Tým Energie tak zvládl páté ze sedmi vystoupení v arénách soupeřů. Liberec bodoval i v jedenáctém utkání v sezoně, podruhé za sebou však nezvládl nájezdy a v tabulce je pátý. Bílí Tygři měli na dosah třetí tříbodové vítězství v ročníku, v čase 59:27 však při závěrečné power-play vyrovnal hostující Tomáš Bartjes a v nájezdech vystřelil Energii bod navíc Jiří Černoch.

Utkání Liberec - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Byl to těžký zápas a jedinou útěchou pro nás je, že máme zase alespoň bod. Už je to sice trochu ohraná písnička, ale stále bodujeme. Sice po bodu, ale pořád lepší než nula. Máme na čem stavět, ale musíme pořád pracovat. Soupeř nás totiž v zápase přepracoval a nakonec bral bod navíc. Je to rychlý, bruslivý a obětavý tým. My jsme se jim snažili vyrovnat a myslím, že se nám to podařilo, ale soupeř byl v závěru šťastnější. Jeden bod nám nestačí, chceme určitě vyhrávat za tři body," řekl domácí gólman Petr Kváča.

V první vážnější šanci se objevil hostující Koblasa, ani nadvakrát ale nepřehodil Kváčův beton. Na opačné straně zahrozili Faško-Rudáš s Vlachem, také Habal byl připraven.

Poté měl slibnou příležitost Beránek, z dobré pozice ale Kváču nepřekonal. Do vedení tak šli v polovině první třetiny domácí Bílí Tygři. Střelu Frolíka dorazil až za Habalova záda pohotový Filippi.

Severočeši vzápětí mohli zvýšit náskok v přesilovce, Balinskis ani Filippi ale proti Habalovi neuspěli. Po skončení početní výhody měl další velkou šanci Rychlovský, hostující brankář se ale blýskl skvělým zákrokem.

Na začátku druhé dvacetiminutovky hrál Liberec přesilovku, se střelou Birnera si ale poradil Habal. Z rychlého protiútoku následně prověřil Kváču Černoch, liberecký brankář byl pozorný.

Poté si zahrála v početní výhodě také Energie a využila ji k vyrovnávací brance. Ve 34. minutě Gríger zpoza branky narýsoval pěknou přihrávku na zcela volného Rachůnka a ten střelou k tyči nedal Kváčovi šanci.

Hosté se ale z vyrovnání radovali pouze minutu. Poté se až za karlovarskou obranu dostal aktivní Faško-Rudáš a střelou nad Habalovo rameno bleskově vrátil Bílým Tygrům vedení - 2:1.

Na rozdíl dvou branek mohl v úvodu třetí části zvýšit Najman, Habal ale svůj tým podržel. Udeřilo tak na opačné straně, když po dobře sehraném přečíslení dva na jednoho znovu vyrovnal hostující Beránek.

Liberci mohl vzápětí vrátit vedení Faško-Rudáš, jeho střelu z ideální pozice mezi kruhy ale Habal chytil.

Domácí byli i nadále aktivnější a chtěli strhnout výhru na svou stranu, Habal ale odolával. V 59. minutě se však hostující obranou protáhl Rychlovský, Habal jeho pokus ještě stačil vyrazit, důrazný Ordoš ale dotlačil puk až za brankovou čáru.

Hostující kouč Bruk sáhl po trenérské výzvě a reklamoval postavení útočícího hráče v brankovišti, branka však byla uznána.

Západočeši se ale nevzdali. Přestože hráli v oslabení, sáhli ke hře bez brankáře. Tento tah hostům vyšel na výbornou a 33 sekund před třetí sirénou poslal zápas do prodloužení svou trefou Bartejs.

V nastaveném čase měl na holi vítěznou trefu Frolík, Habal však vytáhl skvělý zákrok. Na druhé straně zase neuspěl Vondráček a o osudu zápasu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

V nich byl jediným úspěšným exekutorem hostující Černoch a vystřelil tak Západočechům bod navíc.

"Jsme za dva body velmi rádi. Byli jsme si vědomi, že Liberec zatím bodoval v každém utkání v sezoně a body se odtud moc nevozí. Při třetím libereckém gólu jsem se proklínal, protože mi tam puk projel mezi nohama. Naštěstí jsme ale ještě stihli vyrovnat a pak vyhráli nájezdy," uvedl obránce vítězů Ondřej Dlapa.

Bílí Tygři Liberec - Energie Karlovy Vary 3:4 po nájezdech (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Filippi (Frolík, Štibingr), 35. Faško-Rudáš (Birner, J. Dvořák), 59. Ordoš (Flynn) - 34. T. Rachůnek (Gríger), 46. O. Beránek (Černoch, Plutnar), 60. Bartejs (Plutnar, T. Rachůnek), rozhodující sam. nájezd Černoch. Rozhodčí: Stano (SR), Cabák - Kajínek, Klouček. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3887.

Liberec: Kváča - Melancon, Balinskis, Štibingr, Vitásek, J. Dvořák, Derner, Rosandič - Faško-Rudáš, A.Najman, Birner - Frolík, Filippi, Flynn - Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach - Čederle, J. Šír, Ordoš. Trenér: P. Augusta.

Karlovy Vary: Habal - Plutnar, Bartejs, Dlapa, Bernad, Pulpán, Havlín, M. Rohan - Hladonik, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Vondráček, Jiskra, Redlich - Kružík, J. Baláž, Kohout. Trenér: Bruk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články