Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Energie Karlovy Vary hrozí, že odejde do Sokolova

Karlovy Vary - Spor o dotace mezi hokejovým klubem Energie a karlovarským magistrátem se vyostřuje. Klub chce Vary opustit, pokud od města nedostane více peněz. Na úterním jednání zastupitelstva proto svolal demonstraci fanoušků. Jenže kvůli tomu nyní hrozí, že zastupitelé se nesejdou vůbec. Kvůli úsporám by měl hokejový klub dostat od města namísto loňských 13 milionů pouze 11,5 milionu korun. Zhruba stejnou částku hokejisté ročně zaplatí za nájem arény. Požadují proto dalších 7 milionů korun. Vedení města to odmítá s tím, že dotuje i provoz haly.

"Myslím, že to je jenom politický boj hokeje s vedením města. Je zbytečný a marný, hokeji to jen ubližuje," říká Jiří Kotek (ALTERNATIVA), náměstek primátora.

Vedení klubu na rozhodnutí koalice reaguje tak, že extraligu dohraje v Sokolově a další sezonu zahájí nejspíš v jiném kraji. "Bere plnou zodpovědnost za to, jaký další vývoj bude hokej v Karlových Varech mít. Hokej bude v Sokolově proto, že tyto strany ho tam poslaly," uvedl Miroslav Vaněk, generální manažer HC Energie Karlovy Vary, na adresu města.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Marka Štětiny

"Jestli hokej by měl, nebo neměl zanikat v Karlových Varech, není vůbec naše věc, naše odpovědnost," reaguje náměstek Kotek.

226743.jpg226742.jpg

Podle manažera klubu jsou ohrožené hlavně mládežnické týmy, pro které jsou peníze města určené. "Chystáme demonstraci před zasedáním zastupitelstva na krajském úřadě, kam přivedeme všech našich 400 dětí," oznámil manažer Vaněk.

Ohlášená demonstrace u krajských radních vyvolala obavy. Ti nechtějí, aby si lidé spojili hokejové problémy s krajem a městu vzkázali, ať zasedá ve vlastních prostorách. "Není důvod, aby město Karlovy Vary organizovalo svá zastupitelstva na zastupitelském sále krajského úřadu," vyjádřil se náměstek hejtmana Petr Navrátil (ČSSD).

"Je to velmi závažná informace. Do pondělí se musím rozhodnout. Zatím mám za to, že objednávka zasedací síně byla odsouhlasena oběma stranami," říká k tomu primátor města Petr Kulhánek (KOA).

Pokud se město s krajem nedohodne, mohlo by to zkomplikovat schválení rozpočtu. Zastupitelstvo se sejde na jiném místě, nejdříve ale za sedm dní. To je podle zákona o obcích minimální doba na ohlášení nového termínu jednání.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články