Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Emotivní výhra Litvínova. Dvoubodový Hübl překonal klubový rekord Ivana Hlinky

Litvínov v dohrávce 1. kola extraligy porazil Vítkovice 3:2 a připsal si třetí tříbodový zisk v řadě. K obratu Chemiků, kteří prohrávali už 0:2, přispěl gólem a asistencí Viktor Hübl. Dvaačtyřicetiletý centr s 681 body v historickém bodování Severočechů překonal legendárního Ivana Hlinku, přesně v den jeho nedožitých 71. narozenin.

Utkání Litvínov - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Domácí se museli kvůli jednozápasovému disciplinárnímu trestu obejít bez obránce Cibulskise a Ostravanům chyběl ze stejného důvodu útočník Dočekal.

V polovině úvodní části šel na trestnou lavici Štich a hosté početní výhodu využili hned po 10 sekundách. Lakatošovu přihrávku sice vychýlil Irving, přesto se dostala ke Krenželokovi, jenž zamířil do odkryté branky.

Litvínov byl výrazně střelecky aktivnější, ale vyrovnání se nedočkal. Svoboda si v 15. minutě poradil s šancí Látala, který pak navíc překážel v dorážce Žejdlovi. Krátce před první pauzou trefil domácí obránce Balinskis levou tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Vítkovice

Ve 24. minutě hosté zvýšili na 2:0, když se Werbik z pozice mezi kruhy střelou přes obránce Šcotku trefil nad Godlovu lapačku. Další střely Pyrochty a Irgla rovněž litvínovský gólman vyrazil. Na druhé straně neuspěl Jarůšek.

Verva se ubránila při Látalově trestu a ve 34. minutě při plném počtu hráčů na ledě Godla zlikvidoval velkou šanci Hrušky. V čase 34:04 se radovali domácí.

V době, kdy po souboji s Balinskisem zůstal ležet na útočné modré čáře obránce Roman Polák, se prosadil z protiútoku z dorážky po Pospíšilově střele Jarůšek. Kapitán Vítkovic Polák zamířil do šatny a do hry se nevrátil.

"Je to jeden z nejzkušenějších hráčů, co tady hrají. Jeho důraz a přehled na ledě, to samozřejmě je znát a tomu týmu to chybí. Přišlo mi, že Vítkovice po jeho odstoupení trochu ztrácely na jistotě. V něm ji mají jinak opravdu velkou," podotkl domácí útočník Martin Látal.

Při Kochově vyloučení v 37. minutě fauloval Šcotku v šanci Pyrochta a Litvínovu se naskytla na minutu přesilová hra pěti proti třem, kterou po 42 vteřinách využil. Pospíšil z levé strany našel na pravé Hübla, který z úhlu zamířil do odkryté branky.

"Řekl bych, že utkání se lámalo od druhé třetiny, kdy jsme měli spoustu vyložených šancí, ale promarnili jsme je a soupeři neodskočili. A po kontaktním gólu, který jsme dostali po zranění Romana Poláka, se naše hra v podstatě rozsypala," řekl asistent hostujícího kouče Radek Philipp.

V čase 42:37 se dočkal ve 25. utkání v sezoně první branky Látal a ukončil gólový půst po celkem 29 zápasech. Bylo to po kuriózní situaci, když po jeho střele srazil puk do branky obránce Galvinš brankářskou hokejkou, kterou vezl Svobodovi.

"Jsem rád, že jsem dal konečně gól. Už to bylo dost frustrující, ubíjející. Čekal jsem, kdy se zadaří. Jsem za to samozřejmě rád a doufám, že to štěstí mi půjde teď trochu naproti. Ale hlavní jsou ty tři body," prohlásil Látal.

Hosté se ubránili při Werbikově trestu a Godla si pak poradil hned se třemi střelami Kováře. Ve 48. minutě mohl pojistit po Hanzlově přihrávce náskok domácích Jarůšek, ale před Svobodou neuspěl.

Litvínov odolal při Štichově trestu. V 58. minutě minul po bekhendovém blafáku prázdnou branku Pospíšil, ale hosté už vyrovnat nedokázali.

"Za vítězství jsme moc rádi. Nerodilo se snadno. Musím říct, že v první polovině zápasu byli hosté silnější, aktivnější, vyhrávali osobní souboje a za toho stavu 2:0 v jejich prospěch tam měli ještě několik dobrých šancí, ale nás tam skvěle podržel brankář. I když to dnes z naší strany nebyl úplně dobrý zápas, našli jsme cestu k vítězství, což je pro nás důležité," pochvaloval si kouč vítězů Vladimír Országh.

HC Litvínov - HC Vítkovice 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 35. Jarůšek (V. Hübl, Pospíšil), 38. V. Hübl (Pospíšil, F. Lukeš), 43. M. Látal - 11. L. Krenželok (Lakatoš, Svačina), 24. Werbik (Pyrochta). Rozhodčí: Úlehla, Pilný - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1.

Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, D. Zeman, Demel, Štich - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, Žejdl, M. Látal - Helt, Jícha, Zygmunt. Trenér: Országh.

Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Pyrochta, Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Koch, L. Doudera - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Irgl, Dej, L. Krenželok - Schleiss, J. Mikyska, Fridrich - M. Kalus, Werbik, Mallet. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články