Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Eliášův stav není vážný, čeká ho ale pauza

Denver/New Jersey (USA) - Vyšetření hokejisty Patrika Eliáše, který po zákroku soupeře nedohrál sobotní zápas NHL s domácím Coloradem, neprokázalo v nemocnici v Denveru vážné zranění hlavy či krku. Kapitán českého olympijského výběru po návratu z kliniky odletěl s týmem zpět do New Jersey, kde se podrobí ještě dalším zdravotním testům. "Ten zákrok byl dost tvrdý, myslím, že něco takového do sportu nepatří," uvedl Eliáš.

Střet s Ryanem Wilsonem, který jej tvrdě atakoval u mantinelu, si moc nepamatuje. "Ale vím, že když mě vedli kabinou Colorada, tak tam byl Milan Hejduk a ptal se mě, jestli jsem v pořádku. Je pro mě teď nejdůležitější, že vyšetření žádná vážná zranění nepotvrdila," řekl dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Třiatřicetiletý útočník doufá, že bude brzy zdravotně fit. "Věřím, že otřesená hlava a ztuhlý krk budou za pár dní v pořádku, brzo se budu moci vrátit k týmu a především se dobře připravit na olympiádu ve Vancouveru," uvedl Eliáš.


Eliáš se stal v druhé třetině obětí zákroku Ryana Wilsona. Domácí obránce trefil rozjetého českého hokejistu při pokusu o bodyček ramenem do brady, načež Eliáš zůstal bezvládně ležet na ledě. Podle některých informací byl chvíli i v bezvědomí. Po zhruba pětiminutovém ošetření byl odnesen na nosítkách do útrob arény. 

"Rentgen krku v hale nic neprokázal, z preventivních důvodů jsme ale jeli do nemocnice na vyšetření CT. A všechno je v pořádku," konstatoval generální manažer Devils Lou Lamoriello poté, co se i s hráčem vrátil sanitkou z nemocnice k autobusu týmu. K Eliášovi ale novináře nepustil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články