Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Eliáš začal loučení s Devils. Budoucí kroky zatím prozradit nechce

Newark (USA) – První ze série rozlučkových akcí s New Jersey, kde strávil celou dvacetiletou kariéru v NHL, má za sebou. Patrik Eliáš, nejlepší střelec v klubové historii a druhý nejproduktivnější Čech v zámořské lize, slavnostně vhodil buly před utkáním Jersey s Philadelphií. Během ceremoniálu se zdravil s hráči i se 14 tisíci diváky. Čtyřicetiletý útočník oznámil konec kariéry v NHL v pátek.

Patrik Eliáš slavnostně vhodil buly před zápasem New Jersey - Philadelphia
zdroj: ČTK/AP/ autor: Julio Cortez

Eliáš s New Jersey získal dva Stanley Cupy, naposledy za ně hrál v minulé sezoně. Po květnové operaci kolena se mu vrátit na led už nepodařilo. Úterní ceremoniál prožil v saku, v sobotu ale oblékne dres a absolvuje s Devils rozbruslení před utkáním proti NY Islanders.

Co plánuje do budoucna, neprozradil. Už dříve připustil i možnost návratu do Česka. "Kéž bych vám to mohl říct," odvětil na úterní tiskové konferenci na dotaz, co bude dál. "S koncem kariéry přichází spousta kroků, tím prvním je užít si to ještě s hráči a celou organizací," řekl.

Eliáš je rekordmanem Devils v počtu branek, asistencí, bodů, branek v přesilových hrách nebo vítězných gólů. Řadu klubových statistik vede i v play-off. V příští sezoně New Jersey vyvěsí dres s jeho číslem 26 ke stropu haly Prudential Center.

Bývalý reprezentační kapitán odehrál za Devils v základní části 1240 zápasů s bilancí 408 gólů a 617 asistencí, dalších 125 bodů za 45 branek a 80 přihrávek přidal ve 162 utkáních play-off. V NHL je druhým nejproduktivnějším Čechem po Jaromíru Jágrovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články