Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Eliáš skóroval a asistoval při výhře ďáblů z New Jersey

New York - Český útočník Patrik Eliáš se v pátečním utkání NHL podílel gólem a asistencí na domácím vítězství New Jersey 5:2 nad Nashvillem. Kapitán české hokejové reprezentace pro olympijský turnaj ve Vancouveru nejdříve vyrovnal precizní střelou do horního růžku branky na 2:2 a poté připravil vítěznou trefu pro Ilju Kovalčuka. Ruský kanonýr se v novém působišti gólově prosadil poprvé, po odchodu z Atlanty zaznamenal v předchozích čtyřech utkáních dvě asistence. Po zápase pak ocenil důležitost celé formace na jeho premiérovém zásahu v dresu Devils, kterým ve 49. minutě zlomil nerozhodný stav 2:2.

Jednou brankou přispěl útočník Václav Propsal k výhře New Yorku Rangers 3:2 v prodloužení na ledě Pittsburghu. Čtyřiatřicetiletý českobudějovický rodák vstřelil čtvrtý gól ve čtvrtém zápase, v polovině utkání jím dostal Rangers do vedení 2:1. Obhájci Stanleyova poháru si zásluhou Sidneyho Crosbyho, autora obou zásahů pittsburského týmu, vynutili v poslední části prodloužení. V něm ale po přihrávce Michala Rozsívala rozhodl o výhře Rangers Olli Jokinen.

Změna prostředí prospívá nováčkovi Niclasu Bergforsovi, jenž byl součástí výměny za Kovalčuka. Za Atlantu skóroval dvaadvacetiletý švédský útočník ve třetím utkání za sebou, když v 52. minutě zařídil povedenou střelou na vyrážečku výhru Thrashers 3:2 na ledě Minnesoty. U předchozích dvou branek Atlanty asistoval Pavel Kubina, jednu finální přihrávku si za poražené připsal Martin Havlát.

Jako nováček si nepočínal ani Matt Duchene, trojka loňského draftu, který dvěma góly zajistil Coloradu výhru 2:1 nad Phoenixem. Rozdílovou trefu zaznamenal teprve devatenáctiletý útočník čtyři minuty před koncem a zaokrouhlil tím počet vstřelených branek v sezoně na dvacet.

Kuriózní branka dokonala obrat Vancouveru, který v Columbusu prohrával o dva góly, ale nakonec zvítězil 4:3. Útočník Columbusu Derick Brassard ve snaze zblokovat střelu Mikaela Samuelssona z mezikruží tečoval puk tak nešťastně, že ten vysokým lobem zapadl do branky za záda nic netušícího gólmana Steva Masona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články