Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Eliáš si chce v NHL přidat ještě sezonu. Jeho agent věří v dohodu s New Jersey

Newark (USA) – Bude i v příští sezoně pokračovat spojení New Jersey – Patrik Eliáš? Ze strany českého útočníka zájem o prodloužení spolupráce ještě o rok je. Potvrdil to jeho agent Allan Walsh s tím, že s žádným dalším klubem ani v současnosti nevyjednává. Nyní je otázka, co na to odpoví tým z Newarku, v němž rodák z Třebíče strávil celou kariéru v NHL.

Patrik Eliáš se spoluhráči
zdroj: ČTK/AP

Čtyřicetiletý Eliáš působí v týmu Ďáblů od sezony 1995/96, v níž si připsal premiérový start. Z 51. hráče draftu v roce 1994 se od té doby stal klubový lídr v řadě dlouhodobých statistik a dvakrát vyhrál s Devils Stanley Cup (2000 a 2003). V tomto ročníku, po němž mu končí tříletý kontrakt, ale odehrál kvůli zdravotním problémům s kolenem jen 16 utkání a připsal si osm bodů (2+6).

"Hodně touží odehrát ještě jeden rok. S ostatními týmy (o angažmá) nemluvíme. Pokud bude Patrik schopen hrát na takové úrovni, jak sám od sebe očekává, že stále může hrát, a bude prospěšný pro tým, tak si myslím, že v New Jersey budou nadšení z možnosti mít ho tady zase zpátky," míní Walsh. 

Eliáš stihl v závěru ročníku po artroskopii kolena zasáhnout ještě do tří utkání a v tom, které teoreticky mohlo být posledním v barvách Ďáblů, zaznamenal díky gólu a dvěma nahrávkám tři body. "Cítil jsem se líp, než jsem sám očekával; dobře fyzicky a také po stránce hokejových zkušeností. O to nepřijdete," uvedl Eliáš.

Přiznal také, že by ho mrzelo, kdyby o něho v Newarku již nebyl zájem. "Byl bych trochu zklamaný, kdybych po těch dlouhých letech už nemohl hrát dál za Devils. Užíval jsem si možnost být součástí tohoto týmu a mám rád trenéry, kteří tu jsou. Líbí se mi, jakým směrem se to tady ubírá," ocenil Eliáš práci realizačního týmu v čele s hlavním koučem Johnem Hynesem.

Před měsícem v rozhovoru pro deník Sport Eliáš připustil, že bude hodně záležet na jeho komunikaci s generálním manažerem Rayem Sherem. "Jak on vidí moji budoucnost, můj potenciál," vysvětlil Eliáš.

Naznačil rovněž, že by byl zřejmě ochoten podepsat i zkušební smlouvu a bojovat o místo v týmu v předsezonním kempu. "Člověk musí být k sobě upřímný a položit si otázku, zda je toho samého (jako v posledním zápase) schopen 82 zápasů, když to přeženu," uvedl Eliáš.

"Popřemýšlet, zda má vůbec váš tým o tohle zájem. Nebo jestli se spíš poohlédnout jinde, nebo jít i cestou kempu a tam si říct o kontrakt. Jak jsem nastínil, klíčová bude komunikace s nejbližšími nadřízenými," dodal Eliáš, který měl potíže s bolavým kolenem dvě sezony.

Walshovi podle jeho slov připomíná Eliášova pozice situaci, v níž byl několikrát finský velikán Teemu Selänne. "Je to podobné, čím si on prošel v průběhu několika let s Anaheimem. Když cítil, že jeho koleno drží a on sám se cítí dobře, řekl klubu, že je připravený zavázat se na další rok. A oni mu následně připravili smlouvu," připomněl Walsh.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články