Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Eliáš se těší na nové výzvy v New Jersey, rád by si zahrál v reprezentaci

Praha - Český hokejový útočník Patrik Eliáš bere velké změny v New Jersey jako novou výzvu, chce nadále patřit k oporám Devils. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru je rád, že jej nový generální manažer Ray Shero i trenér John Hynes ujistili o svém zájmu. Eliáš navíc myslí i na reprezentaci a chtěl by si zahrát pod novým trenérem Vladimírem Vůjtkem starším.

Patrik Eliáš v utkání s Bostonem
zdroj: ČTK/AP autor: Julio Cortez

V New Jersey došlo po třetí neúčasti v play-off za sebou ve vedení k zemětřesení. "Máme v klubu spoustu změn. Myslím si, že budou citelné, jak u trenéra, tak ve vedení. Já to taky beru jako novou výzvu a nový začátek, i když je to na stejném místě, a těším se. Budou asi jiné ambice před sezonou, hodně tým omladí a já doufám, že budu jeho součástí," řekl Eliáš.

Doufá, že se bude po nepovedených sezonách opět dařit i Devils. Sám je zvědavý, jak to bude pod novým koučem Hynesem fungovat. "Volal mi a párkrát jsme se bavili. Je dobré i v tomto věku slyšet, že o mě mají zájem. Na druhou stranu je to asi třináctý čtrnáctý trenér v mé kariéře a vím, že to nemusí vždy sednout. Já jsem ale otevřený novým věcem a věřím, že pokud budu zdravý, tak mám týmu pořád co dát, a s tím do sezony půjdu," ujistil.

V pondělí nechyběl v Praze na setkání hráčů z NHL s novým trenérem české reprezentace Vladimírem Vůjtkem. Za poslední čtyři sezony se objevil v národním týmu jen na loňských olympijských hrách v Soči pod koučem Aloisem Hadamczikem, Vladimír Růžička o jeho služby na letošním domácím mistrovství světa v Praze zájem neměl. Eliáš má podle svých slov stále touhu reprezentovat a věří, že se pod Vůjtkovou taktovkou objeví i na ledě.

"Když budu hrát dobře, tak nevidím důvod, proč bych si pod ním neměl zahrát. Já jsem chtěl vždycky reprezentovat, ne vždy to vyjde, ale pokud zájem bude, tak nemám problém," uvedl s tím, že se uvidí, co nadcházející sezona přinese. Případný start na mistrovství světa v Rusku se bude také odvíjet od toho, jak daleko Eliášův tým půjde. V září se bude navíc hrát nově i Světový pohár.

"Já doufám, že budu mít dobrou sezonu i na to, kdyby se nám třeba nedařilo play-off, aby mě chtěl jiný klub. Nebo o mě bude zájem, abych reprezentoval," podotkl Eliáš. S Vůjtkem se krátce potkal v roce 1995 v reprezentační dvacítce. "Pan Vůjtek říkal, že budu jediný, koho trénoval. Já ho teď vídával, když jsme hráli s reprezentací. On v Česku dlouhé roky nepůsobil. Je to trenér, který má obrovské zkušenosti, přehled a na tu práci se těší," ocenil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články