Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Eliáš přispěl gólem k čtvrté výhře New Jersey v řadě

New York - Český hokejový útočník Patrik Eliáš přispěl v nedělním utkání NHL jedním gólem k vítězství New Jersey nad Floridou 5:2. Eliáš bodoval ve čtvrtém zápase za sebou a Devils si připsali čtvrtou výhru v řadě. První hvězdou zápasu byl vyhlášen ruský útočník Ilja Kovalčuk, který vstřelil gól a na další dva přihrál. Eliáš, který v sobotním duelu sestřelil dvěma góly Letce z Philadelphie, se prosadil v 38. minutě, když v dvojnásobné přesilové hře zvyšoval vedení Ďáblů na 4:1.

Navzdory vítězné sérii Devils zůstávají nejhorším týmem celé NHL, na Edmonton, který prohrál 2:3 po samostatných nájezdech s Nashvillem, už ale ztrácejí jediný bod. Od poslední postupové příčky do play off je však dělí plných dvacet bodů. "Je to vina každého z nás. Ale ještě zbývá spousta zápasů a nikdy nevíte, co se může stát. Nám nezbývá, než poctivě makat a doufat, že se soupeřům přestane dařit," prohlásil Kovalčuk.

Na jedenáct zápasů prodloužili vítěznou šňůru hokejisté Tampy Bay ve vzájemných zápasech s Atlantou. Zatímco osm z předchozích deseti klání vyhráli o jediný gól, tentokrát uštědřili svému rivalovi debakl 7:1. Gólem a asistencí se na triumfu Blesků podílel český obránce Pavel Kubina.



Odveta za porážku v loňském finále Stanleyova poháru se povedla hokejistům Philadelphie, kteří zvítězili na ledě Chicaga 4:1. Dvěma góly k tomu přispěl Jeff Carter, asistenci u všech čtyř branek zaznamenal Claude Giroux. "Měli jsme dnes o motivaci postaráno," přiznal Carter. "Před zápasem jsem si nemuseli nic říkat. Věděli jsme, co je dnes ve hře. Je skvělé, že se nám tady povedlo zvítězit," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články