Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Eliáš přispěl gólem a asistencí k další výhře New Jersey

New York – K nezastavení jsou v zámořské NHL hokejisté New Jersey. Dva dny poté, co porazili lídra Východní konference Boston, získali v neděli i skalp nejlepšího týmu Západní konference San Jose, který zdolali 6:5. Ďáblové si tak připsali již třináctou výhru z posledních patnácti zápasů.

Sport
zdroj: ČT4

K jejich dalšímu triumfu přispěl i český útočník Patrik Eliáš. Nejproduktivnější Čech v soutěži zaznamenal gól a asistenci a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. V zajímavé přestřelce přišli hráči New Jersey čtyřikrát o jednobrankový náskok, než tři a půl minuty před koncem třetí třetiny vstřelil rozhodující gól v přesilové hře David Clarkson.

Stejný výsledek se zrodil také v duelu Detroitu s Coloradem, který hostující Avalanche vyhráli 6:5 po samostatných nájezdech. Gólem a asistencí se na výhře Colorada podílel i útočník Milan Hejduk, jenž v 53. minutě svou 21. brankou v sezoně vyrovnal na 5:5. Po třech minutách tak odpověděl na vedoucí trefu Jiřího Hudlera v dresu Red Wings.

Po osmi zápasech skončila rekordní gólová šňůra Mika Greena, nejproduktivnějšího obránce NHL. Zadák Washingtonu se nedokázal prosadit na ledě Floridy, zastoupil ho však jeho spoluhráč Alexandr Ovečkin, který hattrickem zařídil vítězství Capitals 4:2. Jeden gól Floridy vstřelil český útočník Michael Frolík.

Vedle Ovečkina se v neděli blýskl hattrickem také další ruský střelec Ilja Kovalčuk, jenž tak přispěl k vysokému vítězství Atlanty 8:4 na ledě Anaheimu. Kovalčuk stihl vstřelit všechny tři góly v úvodu druhé třetiny v rozmezí pouhých šesti minut a 51 sekund.

Sedmou porážku z posledních osmi zápasů zaznamenali hokejisté New Yorku Rangers, kteří podlehli 2:5 Philadelphii. Flyers rozhodli o svém vítězství čtyřmi góly během úvodních devíti minut druhé třetiny. Útočník Mike Richards se dokonce trefil v dvojnásobném oslabení a vytvořil tak nový rekord NHL – v kariéře už skóroval při přesilovce soupeře pět na tři celkem třikrát.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články