Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Eliáš přihrál na tři góly, Devils srovnali krok s Philadelphií

New York – Hokejisté New Jersey zvítězili v druhém utkání úvodního kola play off NHL nad Philadelphií 5 : 3 a vyrovnali stav série na 1: 1. Výraznou měrou se na výhře Devils podílel český útočník Patrik Eliáš, který přihrál tři góly a byl vyhlášen druhou hvězdou večera. Trenér Ďáblů Jacques Lemaire po nezdaru v prvním utkání přehrál všechny formace. Eliáše postavil vedle Zacha Pariseho a Dainiuse Zubruse a toto trio zaznamenalo dohromady šest bodů. Zařídilo i vítězný gól na 4 : 3, který vstřelil Zubrus čtyři minuty před koncem třetí třetiny. Eliáš a spol. se skoro na minutu usadili v útočném pásmu, Zubrus a Parise se v rozhodujícím okamžiku natlačili před branku a společnými silami dorazili puk do sítě. "Opravdu nevím, kdo z nás do toho nakonec šťouchnul. Myslím si, že ten gól dal spíš Zach, protože měl hokejku před tou mojí. Důležité je, že jsme vyhráli a vyrovnali na 1 : 1," prohlásil Zubrus.

Pojistku v podobě pátého gólu přidal v poslední minutě trefou do prázdné branky při power play Flyers Ilja Kovalčuk, který oslavil vůbec první výhru v play off v kariéře. "Je to parádní pocit, o tom celé play off vlastně je. Věřil jsem, že se nám to dneska povede. Tvrdě jsme makali, a i když jsme dvakrát prohráli, dokázali jsme to otočit," uvedl Kovalčuk.

Nerozhodný stav 1 : 1 je po pátečních zápasech také v sériích Pittsburg – Ottawa, Phoenix – Detroit a San Jose – Colorado. Penguins porazili Senátory 2 : 1, když gól a přihrávku zaznamenal Sydney Crosby. Avalanche v San Jose i díky jednomu gólu Milana Hejduka pětkrát vedli, domácí však pokaždé dokázali vyrovnat. Prodloužení si přitom vynutili až gólem při hře bez brankáře 32 sekund před koncem třetí třetiny.

Jako poslední vstoupili do play off hokejisté Chicaga a Nashvillu a v prvním duelu byli úspěšnější hosté, kteří zvítězili 4 : 1. Hrdinou večera se stal útočník J. P. Dumont, který v třetí třetině dvěma góly otočil skóre z 0 : 1 na 2 : 1. "Naše hra trochu skřípala, ale šťastný vyrovnávací gól v třetí třetině nás postavil na nohy," prohlásil trenér Nashvillu Barry Trotz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články