Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Eliáš pomohl Brodeurovi dvěma body vyrovnat rekord NHL

New York - Český útočník Patrik Eliáš přispěl v sobotním utkání NHL gólem a asistencí k vítězství New Jersey 3:1 na ledě Montrealu. Třebíčský rodák překonal hranici sedmi set kanadských bodů v NHL a svou produktivitou pomohl brankáři Martinu Brodeurovi dosáhnout 551. výhry v soutěži, čímž kanadský gólman vyrovnal ligový rekord Patricka Roye. Jedinou branku Canadiens zařídil Tomáš Plekanec, který si připsal jubilejní dvacátou trefu v sezoně.

Patrik Eliáš
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Eliáš nejdříve v přesilové hře načal gólový účet utkání, což byl pro něho sedmistý bod v soutěži, a poté připravil jubilejní třístou branku v NHL Brianu Rolstonovi. Montreal snížil ještě v první třetině na rozdíl jedné branky, ale v 53. minutě minimalizoval naděje domácích na bodový zisk Jamie Langenbrunner.

"Když jsme vstřelili třetí gól, pomyslel jsem si, že by to mohlo vyjít," uvedl Brodeur, který vyrovnal ligový rekord v počtu výher ve svém rodném městě před zraky Roye, jenž byl v dětství jeho vzorem. "Přišel za mnou na hotel a popřál mi hodně štěstí. Bylo to od něho hezké," dodal čtyřnásobný vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře sezony.

Po zápase mu aplaudovala vyprodaná hala. "Uznání od fanoušků bylo něco neskutečného, nikdy na to nezapomenu. Vidět tu atmosféru kolem sebe a kluky, jak se radují, že jsem to konečně dokázal," pokračoval Brodeur, který ligový rekord zároveň vyrovnal v místě, kde jeho konkurent Roy odchytal téměř dvanáct sezon.

Šestatřicetiletý olympijský vítěz ze Salt Lake City a trojnásobný vítěz Stanleyova poháru dosáhl této mety v 986 zápasech. Roy, který svou kariéru zakončil v roce 2003, za Montreal a Colorado odchytal celkem 1029 utkání. Brodeur může Roye překonat už v úterním utkání na ledě Chicaga.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články