Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Eliáš nasměroval New Jersey k výhře nad Carolinou

New York - Útočník Patrik Eliáš se jako jediný český hokejista gólově prosadil ve středečním programu NHL, v němž do hry zasáhlo dvacet týmů. Třebíčský rodák otevřel ve 12. minutě skóre v zápase mezi New Jersey a Carolinou, čímž nasměroval Devils k výhře 4:2. Pro českého útočníka šlo o 299. branku v NHL. Český brankář Tomáš Vokoun kryl 29 střel Columbusu a inkasoval jen dvakrát, přesto s Floridou podlehl na ledě soupeře 0:3.

Dvěma góly podpořil sedmé vítězství New Jersey z posledních osmi utkání obránce Andy Greene, první hvězda zápasu, který svými trefami navázal na Eliáše a zvýšil na 3:0. Až za tohoto stavu se ke slovu dostali i hosté. Dvěma zásahy snížili na rozdíl jediné branky a připravili gólmana New Jersey Martina Brodeura o rekordní 104. nulu v NHL. Tečku za utkáním udělal v oslabení Rob Niedermayer, jenž v poslední sekundě zpečetil výhru Devils střelou do prázdné branky.

Hokejisté Columbusu přivodili Panthers devátou prohru z posledních deseti utkání. "Nejsme schopni proměňovat šance. To je pro nás poslední dobou obrovský problém," podotkl Vokoun. Jeho spoluhráči vstřelili v minulých čtyřech zápasech pět branek a tentokrát nechali vyniknout brankáře Columbusu Steva Masona. Loňský nováček roku zastavil všech 32 střel a zaznamenal první čisté konto sezony. Přitom loni jich v celém ročníku měl na svém kontě deset, nejvíce z celé soutěže. "Trochu mě to tížilo," přiznal Mason.

Ve středečním programu padlo velmi málo branek

V zápasech Detroit - St. Louis a Colorado - Minnesota rozhodl o vítězi jediný gól. V obou případech ho vsítil hostující celek v úvodu utkání. St. Louis tak vyhrálo na ledě Red Wings díky trefě Brada Boyese, který rozsoudil brankářský duel náhradníků Jimmyho Howarda a Tye Conklina.

Red Wings, finalisté posledních dvou ročníků Stanleyova poháru, se po odchodu Mariána Hossy a zranění několika dalších hráčů trápí v koncovce. V posledních sedmi domácích utkáních vstřelili jen jednou více než jeden gól, přičemž třikrát vyšli naprázdno. V zápase se St. Louis promarnili i minutovou dvojnásobnou přesilovku, když na trestné lavici seděl i český obránce Roman Polák. V tabulce Západní konference pak Detroit klesl mimo postupová místa do play off, je devátý.

Minnesotě zařídil v Coloradu hubené vítězství 1:0 Anti Miettinen, brankář Niklas Bäckström podpořil tým 23 úspěšnými zásahy a předčil svého protivníka Petera Budaje.

Gól nevstřelili ani hráči Washingtonu

Čtvrtým gólmanem, který ve středu vychytal čisté konto, se stal Ryan Miller z Buffala. Americký brankář zneškodnil 35 střel Washingtonu a výrazně se podílel na výhře 3:0. Capitals, na jejichž střídačce byl v roli náhradního brankáře připraven Michal Neuvirth, tak ukončili sérii šesti výher.

Český obránce Tomáš Kaberle se asistencí podílel na úvodní brance Toronta, které doma přehrálo New York Islanders 3:2. Rovněž Michal Rozsíval zaznamenal asistenci na první brance svého týmu, ale New York Rangers už další nepřidali a na ledě Chicaga prohráli 1:2 v prodloužení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články