Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Eliáš jako sedmý Čech vstřelil v NHL 300 gólů

Newark (USA) - Patrik Eliáš z New Jersey pokořil jako sedmý český hokejista v historii hranici 300 branek v NHL. Před ním se to povedlo Jaromíru Jágrovi, Robertu Holíkovi, Milanu Hejdukovi, Petru Klímovi, Petru Nedvědovi a Petru Sýkorovi. V sobotním utkání proti Philadelphii přispěl Eliáš k výhře 4:1 dvěma góly a celkem má na kontě z 836 utkání 301 branek. Třebíčský rodák se zároveň stal druhým hráčem klubové historie Devils, který dosáhl této statistiky.

V pořadí nejlepších českých kanonýrů může dojít brzy k dalším posunům. Nedostižný je na prvním místě Jaromír Jágr, který nastřílel ve 1 273 zápasech 646 gólů a je vůbec nejlepším evropským střelcem v NHL. Robert Holík zakončil letos kariéru s 326 brankami z 1 314 zápasů a na druhém místě zřejmě dlouho neodolá Milanu Hejdukovi. Opora Colorada má na kontě z 812 zápasů 324 gólů.

Třiatřicetiletý Eliáš v tomto týdnu také poskočil v tabulce produktivity Čechů v dějinách NHL z pátého na třetí místo, když předstihl Martina Straku i Petra Nedvěda. Aktuálně má na kontě 721 bodů. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, který spojil s Devils celou svou kariéru, je také suverénně druhým nejlepším Čechem ve statistikách play-off. Ve 133 utkáních nasbíral 113 bodů za 40 gólů a 73 přihrávek. Více má jen Jágr se 181 body za 77 gólů a 104 asistencí ze 169 duelů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články