Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Elegantní vstup do sezony. Straka vstřelil dvě branky a Plzeň vyhrála

Plzeň - Slavnostní vstup do sezony si vychutnali plzeňští fanoušci, a to nejen díky vystavení poháru pro šampiony a výhře jejich týmu. Zásadní měrou se na ní totiž podílel kapitán Martin Straka - vstřelil dvě branky a byl vyhlášen hvězdou zápasu. Straka byl hlavním aktérem utkání, přesto stále váhá, zda bude v týmu a kariéře pokračovat.

Z ochozů ČEZ Arény bylo před utkáním i v jeho průběhu patrné, jak si příznivci přejí pokračování šéfa klubu a střelce vítězné mistrovské trefy na ledě. "Slyšel jsem to, ale důležitý je tým a body. Jsem šťastný, protože nejtěžší je zvládnout vstup do sezony, abychom se dostali do psychické pohody. Zvládli jsme to a Matěj Machovský podal fantastický výkon," bránil se Straka roli hlavní hvězdy utkání.

Na dobrý vstup do sezony se indiáni maximálně soustředili. Pohled na mistrovskou trofej nechali jen pro fanoušky, sami u ceremoniálu nebyli. "Bohužel jsme to neviděli, protože jsme byli v kabině, ale doufám, že to bylo hezký. Mysleli jsme hlavně na utkání. Bylo důležité, aby to viděli fanoušci, takže doufám, že se jim to líbilo. Nám se zase pak líbilo to utkání," usmíval se.

Martin Straka:

"Já jedu zápas od zápasu, už bych se k tomu nechtěl teď nějakým způsobem vyjadřovat. Dneska jsem se cítil v pohodě, nic mi nebylo. Snad se zítra vzbudím a taky to bude v pohodě. Vypadá to, že v neděli nastoupím."

Trefil se hned v první minutě, stejně jako v duelu European Trophy na ledě Komety Brno minulý pátek. To byl Strakův první duel v přípravě, stejně tak vstoupil i do extraligového ročníku a přidal ještě zásah navíc. "Hodně ten gól na začátku pomohl mně i nám všem. Pak byl důležitý ten na 2:0. Byl to skvělý vstup do utkání. Myslím, že dneska to bylo zasloužené vítězství. Povedlo se nám to, musíme si odpočinout a v neděli nás čeká další náročné utkání," vyhlíží nedělní vystoupení v Liberci.

Spolupráce s Radkem Dudou a Tomášem Vlasákem, s kterými nastoupil i v obou zápasech European Trophy proti Brnu, klapala. "Nějaké šance jsme měli, dali jsme góly. To se od nás čeká, takže je to nutnost," uvedl Straka, jemuž ale chyběla lepší hra formace v přesilovkách. "Bohužel jsme se zase nedostali do nějaké velké šance. Vypadá to, že letos se bude vylučovat hodně, a to jsou důležité chvíle, kdy musíme dát gól."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články