Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Dynamo Moskva dál s Čajánkem nepočítá

Moskva - Vedení hokejistů Dynama Moskva potvrdilo, že již nadále nepočítá s českým útočníkem Petrem Čajánkem. Ruský klub to dnes oznámil na tiskové konferenci, kde zároveň představil nového trenéra Sergeje Kotova. Dosavadní asistent nahradí na střídačce Vladimíra Vůjtka, který navzdory zájmu Dynama o jeho služby ze zdravotních důvodů z klubu odešel. Třiatřicetiletý Čajánek byl s vedením domluven na spolupráci i pro nadcházející sezonu, ale dohoda vzala za své patrně kvůli úsporným opatřením klubu.

Vedle Čajánka skončili i brankář Andrej Malkov a další útočníci Eric Landry a Konstantin Kasjančuk. Nejistý je osud Sergeje Zinovjeva. Tým naopak posílí švédští útočníci Linus Omark a Jonas Harju.

O dalším Čajánkově působišti není zatím jasno. Účastník nynějšího mistrovství světa ve Švýcarsku byl spojován i s možným přesunem do konkurenčního Omsku k Jaromíru Jágrovi.

Útočník se zkušenostmi z NHL stačil v Dynamu odehrát jen jednu sezonu, v níž zaznamenal v 53 utkáních základní části 31 bodů za devět branek a 22 asistencí. V play off přidal ve 12 zápasech pět bodů za gól a čtyři přihrávky. Jeho nejzářivějším okamžikem v klubu bylo finále Spenglerova poháru na sklonku minulého roku, v němž hattrickem pomohl porazit výběr Kanady 5:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články